• Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
    Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
  • Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.

Viking laddar med glädje

Storytellingen är livsviktig när det gäller att skapa intresse för en produkt. Passagerartrafiken är inget undantag – tvärtom. Rederierna investerar tungt varje år för att skapa intresse kring sitt varumärke. I dag avslöjar Viking Line att man inleder ett övergripande samarbete med finländska succéduon Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö i syfte att skapa ännu mer glans kring Viking Line. Att detta kommuniceras just i dag, den 1 april, ska inte ses som någon underligt aprilskämt.

– Nej, absolut inte. Men det är måndag och i början av våren och tidpunkten är lämplig för att vi ska hinna lansera allt inför den kommande högsäsongen. På det här sättet har människorna tid att lära känna oss ännu bättre, säger Viking Lines marknadsföringschef i Finland Ninna Suominen.

Lastad med glädje, är i fortsättningen Viking Lines ledord i Finland. Det nya samarbetet gäller endast den finländska marknaden och rekryteringen av Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö är att betrakta som en tung satsning. Paret Reinikka/Rönkkö har gjort sig kända för avgörande insatser kring lanseringen av DNA:s Elämä on-kampanj och Pohjolas hyllade Easy Living-koncept. Att man laddar med nya grepp i form av glädje och humor sker fortsättningsvis inom samarbetet med reklambyrån McCann och dess Helsingforskontor.

– Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö hör till Finlands mest prisbelönta kommunikatörer och i uppdraget ska de framhäva de aspekter som är utmärkande för Viking Line; glädje, avkoppling och god service. I och med det nya konceptet uppdateras också röda båtarnas löfte och därifrån kommer också Viking Lines nya slogan: ”Lastad med glädje” (Siellä ilo seilaa). Med detta vill vi föra fram våra trumfkort i konkurrensen, nämligen god service och gästvänlighet. Den glädje som utgör en väsentlig del av upplevelsen till sjöss förmedlas också i ett roligt, avslappnat och glatt sätt att kommunicera, kommenterar Ninna Suominen.

Målet med satsningen på en ny slags kommunikation är att vara djärv och rolig, samtidigt.

– Viking Line är ett av Finlands starkaste varumärken och redan bekant för flera generationer. För oss är det viktigt att ta sikte på framtiden och vidareutveckla Viking Lines varumärke med respekt för företagets bästa traditioner. Det här utvecklingsarbetet är i goda händer när vi bytte en byrå mot människor, denna reklamduo som hör till de mest ikoniska i Finland. Vi kan vänta oss reklam som seglar rakt in i våra hjärtan, som talar till oss och som blir omtalad, säger Ninna Suominen.

 

Lastad med glädje på finska)

Viking laddar för Estland

Sommaren är över oss och rederierna vässer klorna i kampen om passagerarna mellan Finland och Estland.
Läs mer »
Mats Löfström i Stockholm.

’Sänk svenska avgifter’

Den åländske riksdagsledamoten Mats Löfström talade i dag på ett seminarium i Sveriges riksdag om farledsavgifter och lade fram en önskan
Läs mer »

Två år till för Mimer

Godby Shippings fartyg M/S Mimer stannar kvar i Karibien sedan vd Dan Mikkola och vi
Läs mer »
Foto: Raul Vaine, Jörgen Pettersson, Peter Asklander.

Åland väljer Nanol till fartyg

Ålands landskapsregering har gått in för att köpa Nanol Technologies, som Ålands Sjöfart p
Läs mer »
Tanja Ilic och Kjell Gestranius. Foto: Jörgen Pettersson.

De tar strid mot friktionen

Om all friktion kunde minimeras skulle mängden utsläpp i världen sjunka radikalt och världshandeln löpa ännu smidigare och, framför allt,
Läs mer »
Från vänster: He Xiaojing, Kenneth Johansson, Conny Dahlqvist, Ulf Hagström, Ilona Haarlaa, Hanna-Kaisa Yrjänäinen och Esa Kaarakainen.

Fabrikstest av Vikings propeller

Viking Lines fartyg M/S Viking Glory som kölsträcktes förra veckan i Kina är unikt på fler
Läs mer »