• Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
    Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
  • Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.

Viking laddar med glädje

Storytellingen är livsviktig när det gäller att skapa intresse för en produkt. Passagerartrafiken är inget undantag – tvärtom. Rederierna investerar tungt varje år för att skapa intresse kring sitt varumärke. I dag avslöjar Viking Line att man inleder ett övergripande samarbete med finländska succéduon Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö i syfte att skapa ännu mer glans kring Viking Line. Att detta kommuniceras just i dag, den 1 april, ska inte ses som någon underligt aprilskämt.

– Nej, absolut inte. Men det är måndag och i början av våren och tidpunkten är lämplig för att vi ska hinna lansera allt inför den kommande högsäsongen. På det här sättet har människorna tid att lära känna oss ännu bättre, säger Viking Lines marknadsföringschef i Finland Ninna Suominen.

Lastad med glädje, är i fortsättningen Viking Lines ledord i Finland. Det nya samarbetet gäller endast den finländska marknaden och rekryteringen av Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö är att betrakta som en tung satsning. Paret Reinikka/Rönkkö har gjort sig kända för avgörande insatser kring lanseringen av DNA:s Elämä on-kampanj och Pohjolas hyllade Easy Living-koncept. Att man laddar med nya grepp i form av glädje och humor sker fortsättningsvis inom samarbetet med reklambyrån McCann och dess Helsingforskontor.

– Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö hör till Finlands mest prisbelönta kommunikatörer och i uppdraget ska de framhäva de aspekter som är utmärkande för Viking Line; glädje, avkoppling och god service. I och med det nya konceptet uppdateras också röda båtarnas löfte och därifrån kommer också Viking Lines nya slogan: ”Lastad med glädje” (Siellä ilo seilaa). Med detta vill vi föra fram våra trumfkort i konkurrensen, nämligen god service och gästvänlighet. Den glädje som utgör en väsentlig del av upplevelsen till sjöss förmedlas också i ett roligt, avslappnat och glatt sätt att kommunicera, kommenterar Ninna Suominen.

Målet med satsningen på en ny slags kommunikation är att vara djärv och rolig, samtidigt.

– Viking Line är ett av Finlands starkaste varumärken och redan bekant för flera generationer. För oss är det viktigt att ta sikte på framtiden och vidareutveckla Viking Lines varumärke med respekt för företagets bästa traditioner. Det här utvecklingsarbetet är i goda händer när vi bytte en byrå mot människor, denna reklamduo som hör till de mest ikoniska i Finland. Vi kan vänta oss reklam som seglar rakt in i våra hjärtan, som talar till oss och som blir omtalad, säger Ninna Suominen.

 

Lastad med glädje på finska)

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »