• Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
    Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.
  • Ninna Suominen, Jyrki Reinikka, Markku Rönkkö.

Viking laddar med glädje

Storytellingen är livsviktig när det gäller att skapa intresse för en produkt. Passagerartrafiken är inget undantag – tvärtom. Rederierna investerar tungt varje år för att skapa intresse kring sitt varumärke. I dag avslöjar Viking Line att man inleder ett övergripande samarbete med finländska succéduon Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö i syfte att skapa ännu mer glans kring Viking Line. Att detta kommuniceras just i dag, den 1 april, ska inte ses som någon underligt aprilskämt.

– Nej, absolut inte. Men det är måndag och i början av våren och tidpunkten är lämplig för att vi ska hinna lansera allt inför den kommande högsäsongen. På det här sättet har människorna tid att lära känna oss ännu bättre, säger Viking Lines marknadsföringschef i Finland Ninna Suominen.

Lastad med glädje, är i fortsättningen Viking Lines ledord i Finland. Det nya samarbetet gäller endast den finländska marknaden och rekryteringen av Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö är att betrakta som en tung satsning. Paret Reinikka/Rönkkö har gjort sig kända för avgörande insatser kring lanseringen av DNA:s Elämä on-kampanj och Pohjolas hyllade Easy Living-koncept. Att man laddar med nya grepp i form av glädje och humor sker fortsättningsvis inom samarbetet med reklambyrån McCann och dess Helsingforskontor.

– Jyrki Reinikka och Markku Rönkkö hör till Finlands mest prisbelönta kommunikatörer och i uppdraget ska de framhäva de aspekter som är utmärkande för Viking Line; glädje, avkoppling och god service. I och med det nya konceptet uppdateras också röda båtarnas löfte och därifrån kommer också Viking Lines nya slogan: ”Lastad med glädje” (Siellä ilo seilaa). Med detta vill vi föra fram våra trumfkort i konkurrensen, nämligen god service och gästvänlighet. Den glädje som utgör en väsentlig del av upplevelsen till sjöss förmedlas också i ett roligt, avslappnat och glatt sätt att kommunicera, kommenterar Ninna Suominen.

Målet med satsningen på en ny slags kommunikation är att vara djärv och rolig, samtidigt.

– Viking Line är ett av Finlands starkaste varumärken och redan bekant för flera generationer. För oss är det viktigt att ta sikte på framtiden och vidareutveckla Viking Lines varumärke med respekt för företagets bästa traditioner. Det här utvecklingsarbetet är i goda händer när vi bytte en byrå mot människor, denna reklamduo som hör till de mest ikoniska i Finland. Vi kan vänta oss reklam som seglar rakt in i våra hjärtan, som talar till oss och som blir omtalad, säger Ninna Suominen.

 

Lastad med glädje på finska)

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »

4.000 ton olja kommer till Åland

I dag är den ryska tankern Lada i Mariehamn för att lossa 4.000 ton olja till Mariehamns Energi.
Läs mer »