Viking ger 50.000 till Östersjön

I hållbara lösningar finns framtiden och därmed även lönsamheten. Inom sjöfarten sker ett målmedvetet arbete med att ta fram olika miljövänliga lösningar för att stärka sitt eget varumärke samtidigt som man hjälper miljön. Alla blir därmed vinnare.

Viking Line donerar 50.000 euro för miljöarbetet i Östersjön. Donationen går till miljöorganisationen Håll Skärgården Ren rf. samt till Helsingfors Universitets marinbiologiska forskningsstation i Tvärminne.

Pengarna kommer från försäljning av plastkassar på fartygen. Kassarna, som tillverkas i Merikarvia i Finland, är gjorda av bland annat återvunnen plast där en del av råvaran kommer från plaståtervinning ombord. I materialet har man tillsatt ett ämne, Poly-Bi, som gör att plasten bryts ned om den hamnar i naturen. Projektet som inleddes 2014 är ett led i Viking Lines miljöengagemang där en målsättning är att reducera plastavfall ombord.

På länken nertill finns hela Viking Lines hållbarhetsrapport att läsa.

– Våra fartyg rör sig dagligen i skärgården där vårt företag har sina rötter. Vi vill bära vårt ansvar för den marina miljön på olika sätt, bland annat genom att erbjuda våra resenärer miljöanpassade alternativ ombord. Förutom våra egna miljösatsningar vill vi stöda sådana instanser som jobbar konkret med att skydda skärgården, säger Johanna Boijer-Svahnström, Viking Lines informationsdirektör.

De nya nedbrytningsbara plastkassarna har fått en helt ny design och kommer att kosta 0,30 euro eller 2,99 SEK per styck.

Viking Grace, första LNG-fartyget

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »

4.000 ton olja kommer till Åland

I dag är den ryska tankern Lada i Mariehamn för att lossa 4.000 ton olja till Mariehamns Energi.
Läs mer »