Viking ger 50.000 till Östersjön

I hållbara lösningar finns framtiden och därmed även lönsamheten. Inom sjöfarten sker ett målmedvetet arbete med att ta fram olika miljövänliga lösningar för att stärka sitt eget varumärke samtidigt som man hjälper miljön. Alla blir därmed vinnare.

Viking Line donerar 50.000 euro för miljöarbetet i Östersjön. Donationen går till miljöorganisationen Håll Skärgården Ren rf. samt till Helsingfors Universitets marinbiologiska forskningsstation i Tvärminne.

Pengarna kommer från försäljning av plastkassar på fartygen. Kassarna, som tillverkas i Merikarvia i Finland, är gjorda av bland annat återvunnen plast där en del av råvaran kommer från plaståtervinning ombord. I materialet har man tillsatt ett ämne, Poly-Bi, som gör att plasten bryts ned om den hamnar i naturen. Projektet som inleddes 2014 är ett led i Viking Lines miljöengagemang där en målsättning är att reducera plastavfall ombord.

På länken nertill finns hela Viking Lines hållbarhetsrapport att läsa.

– Våra fartyg rör sig dagligen i skärgården där vårt företag har sina rötter. Vi vill bära vårt ansvar för den marina miljön på olika sätt, bland annat genom att erbjuda våra resenärer miljöanpassade alternativ ombord. Förutom våra egna miljösatsningar vill vi stöda sådana instanser som jobbar konkret med att skydda skärgården, säger Johanna Boijer-Svahnström, Viking Lines informationsdirektör.

De nya nedbrytningsbara plastkassarna har fått en helt ny design och kommer att kosta 0,30 euro eller 2,99 SEK per styck.

Viking Grace, första LNG-fartyget

Oxelösund redo för metan

Jobbet med att göra sjöfarten mer och gärna helt fri från koldioxidutsläpp pågår varje dag över hela världen.
Läs mer »
Peter Ståhlberg i Raumo förra veckan när Aurora Botnia kölsträcktes. Foto: Jörgen Pettersson.

Mer stålar för Ståhlberg

Wasaline som trafikerar mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express fortsätter tuffa på och tjäna pengar.
Läs mer »

Öppna hytten med mobilen

Viking Line tar första steget mot en helt pappersfri värld genom att lansera digitala hyttnycklar ombord på M/S Viking XPRS som går mella
Läs mer »

Nionde titeln för Birka

Det är full fart på Birka Cruises. Fartyget Birka Stockholm avgår i eftermiddag mot Sundsvall och årets skidweekend.
Läs mer »
Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »