Servicepris till Viking Line

Färjtrafik är marknadsföring och därför är kundundersökningar en del av vardagen för alla de fartyg som upprätthåller trafiken mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Sedan 2012 undersöker Service Score kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. I dag den 4 juni blev det klart att svenska folket anser att rederiet Viking Line ger allra bäst service på Östersjön. Viking Line vinner därmed utmärkelsen för fjärde året i rad – och för sjätte gången totalt.

Viking Line nominerades i år tillsammans med tre andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, och vann med god marginal, enligt det egna pressmeddelandet.

– Det är en sann bedrift att vi får ta emot Service Score-priset för sjätte gången. Utan våra 3.000 ambitiösa medarbetare som tar hand om 6,5 miljoner resenärer varje år vore det inte möjligt – så ett stort tack till alla som bidrar med sitt kunnande och sin värme i varje enskilt kundmöte! Nu ska vi fira och sen ska vi fortsätta utveckla den goda service vi är kända för, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos närmare 200 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av svenska konsumenter svarar på frågor om hur service och kundbemötande fungerar. Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 och 2019. Övriga pristagare i resebranschen 2019 är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Trelleborg inför konstant flöde

Trelleborgs Hamn som ägs av kommunen Trelleborg har som målsättning att vara Europas bästa roro-hamn.
Läs mer »

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »