Servicepris till Viking Line

Färjtrafik är marknadsföring och därför är kundundersökningar en del av vardagen för alla de fartyg som upprätthåller trafiken mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Sedan 2012 undersöker Service Score kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. I dag den 4 juni blev det klart att svenska folket anser att rederiet Viking Line ger allra bäst service på Östersjön. Viking Line vinner därmed utmärkelsen för fjärde året i rad – och för sjätte gången totalt.

Viking Line nominerades i år tillsammans med tre andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, och vann med god marginal, enligt det egna pressmeddelandet.

– Det är en sann bedrift att vi får ta emot Service Score-priset för sjätte gången. Utan våra 3.000 ambitiösa medarbetare som tar hand om 6,5 miljoner resenärer varje år vore det inte möjligt – så ett stort tack till alla som bidrar med sitt kunnande och sin värme i varje enskilt kundmöte! Nu ska vi fira och sen ska vi fortsätta utveckla den goda service vi är kända för, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos närmare 200 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av svenska konsumenter svarar på frågor om hur service och kundbemötande fungerar. Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 och 2019. Övriga pristagare i resebranschen 2019 är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Satu var först i hela Sverige

Hon tvekade rätt länge kring att söka sin framtid inom sjöfarten.
Läs mer »

”Jag älskar skärgård och fartyg”

Östersjöns just nu mest omdiskuterade sjöfartsaktör heter Jakob Johansson och är 37 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm.
Läs mer »

37-årig jurist ruskar om Viking

Frågan alla ställer sig i dag är: vem är Jakob Johansson och vilka är hans avsikter kring Viking Line?
Läs mer »

Rafael säljer Viking Line

Rikssvenska fastighetsentreprenören Jakob Johansson, 37, köper Rafael-familjens aktier i Viking Line för 33,3 miljoner euro.
Läs mer »

Nytt samarbete om sjöfart

Namnet är Fairway Forward.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum.
Läs mer »