Servicepris till Viking Line

Färjtrafik är marknadsföring och därför är kundundersökningar en del av vardagen för alla de fartyg som upprätthåller trafiken mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Sedan 2012 undersöker Service Score kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. I dag den 4 juni blev det klart att svenska folket anser att rederiet Viking Line ger allra bäst service på Östersjön. Viking Line vinner därmed utmärkelsen för fjärde året i rad – och för sjätte gången totalt.

Viking Line nominerades i år tillsammans med tre andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, och vann med god marginal, enligt det egna pressmeddelandet.

– Det är en sann bedrift att vi får ta emot Service Score-priset för sjätte gången. Utan våra 3.000 ambitiösa medarbetare som tar hand om 6,5 miljoner resenärer varje år vore det inte möjligt – så ett stort tack till alla som bidrar med sitt kunnande och sin värme i varje enskilt kundmöte! Nu ska vi fira och sen ska vi fortsätta utveckla den goda service vi är kända för, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos närmare 200 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av svenska konsumenter svarar på frågor om hur service och kundbemötande fungerar. Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 och 2019. Övriga pristagare i resebranschen 2019 är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Matsvinn ner med 40 procent

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent.
Läs mer »
På Åland jobbar Erik Hemming, Josefin Nordberg och Tiina Mäkinen med att lära ut engelska för sjöfartsstuderande. Foto: Jörgen Pettersson.

Åland bjuder till lärarkonferens

Välkomna till Åland, alla engelsklärare i sjöfarten! När det gäller sjösäkerhet är kommunikation a och o.
Läs mer »
Foto: Wasaline.

Byggstart för Wasaline

Arbetet är i gång.
Läs mer »

Septor ordnar teknikmässa

Välkomna till Septors stora leverantörsdagar som ordnas för femte gången i Helsingfors, Åbo och Mariehamn!
Läs mer »

Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen.
Läs mer »

Wasaline köper mer från Wärtsilä

Wasalines nya RoPax-färja som har officiell byggstart på måndag vid Rauma Marine Constructions (RMC) i Finland satsar högt när det gäller
Läs mer »