Prisat Birka drog till backen

Birka Cruises är Sveriges bästa rederi för åttonde gången enligt Grand Travel Award. Vinnarna presenterades vid den årliga prisgalan på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen. Prisutdelningen ägde rum på Grand Hotel i Stockholm och galan leddes av komikern Nour El-Refai. Birka Cruises tog hem den prestigefyllda titeln i hård konkurrens med Viking Line, Stena Line och Tallink Silja. Det är åttonde gången som Birka Cruises utses till Bästa rederi.

– Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att än en gång få ta emot det här viktiga priset. Vi är så stolta över vad vi tillsammans har lyckats åstadkomma. Vi har under flera år framgångsrikt lanserat helt nya typer av kryssningar, som Santa Cruise och ö-luffning i Östersjön för att nämna några. Vår viktigaste innovation under 2018 är SkiCruise, världens första renodlade skidkryssning. Det är en modig kryssningsprodukt som lyfter utbudet under en traditionell lågsäsong. Det här är ett väldigt gott betyg som ger oss ännu mer energi att fortsätta att leverera unika kryssningsupplevelser och avkopplande minisemestrar. , säger Satu Andersson, VD på Birka Cruises.

M/S Birka Stockholm har tillbringat helgen i Sundsvall där passagerarna kunnat välja mellan en heldag i backen eller rundvandring i staden.

Vinnarna i Grand Travel Award utses genom att resebyråanställda betygsätter de nominerade utifrån service och support, produktkvalitet och produktutveckling samt marknadsföring och branschaktiviteter. Birka Cruises har vunnit i kategorin Bästa rederi 2008, -09, -10, -14, -15, -16, -18 och -19. Grand Travel Award arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News.

Åländsk duo söker mervärde

Novamare Partners Ab grundades i februari 2019 av entreprenörerna Anders Nordlund och Kent Nyström tillsammans med Ålands Utvecklings
Läs mer »

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »