Prisat Birka drog till backen

Birka Cruises är Sveriges bästa rederi för åttonde gången enligt Grand Travel Award. Vinnarna presenterades vid den årliga prisgalan på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen. Prisutdelningen ägde rum på Grand Hotel i Stockholm och galan leddes av komikern Nour El-Refai. Birka Cruises tog hem den prestigefyllda titeln i hård konkurrens med Viking Line, Stena Line och Tallink Silja. Det är åttonde gången som Birka Cruises utses till Bästa rederi.

– Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att än en gång få ta emot det här viktiga priset. Vi är så stolta över vad vi tillsammans har lyckats åstadkomma. Vi har under flera år framgångsrikt lanserat helt nya typer av kryssningar, som Santa Cruise och ö-luffning i Östersjön för att nämna några. Vår viktigaste innovation under 2018 är SkiCruise, världens första renodlade skidkryssning. Det är en modig kryssningsprodukt som lyfter utbudet under en traditionell lågsäsong. Det här är ett väldigt gott betyg som ger oss ännu mer energi att fortsätta att leverera unika kryssningsupplevelser och avkopplande minisemestrar. , säger Satu Andersson, VD på Birka Cruises.

M/S Birka Stockholm har tillbringat helgen i Sundsvall där passagerarna kunnat välja mellan en heldag i backen eller rundvandring i staden.

Vinnarna i Grand Travel Award utses genom att resebyråanställda betygsätter de nominerade utifrån service och support, produktkvalitet och produktutveckling samt marknadsföring och branschaktiviteter. Birka Cruises har vunnit i kategorin Bästa rederi 2008, -09, -10, -14, -15, -16, -18 och -19. Grand Travel Award arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News.

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »

4.000 ton olja kommer till Åland

I dag är den ryska tankern Lada i Mariehamn för att lossa 4.000 ton olja till Mariehamns Energi.
Läs mer »