• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum. Årets Sjöfartens Dag som inföll den 9 maj lockade 111 utställare med 214 personer samt ytterligare 650 delegater som var med hela dagen och på den avslutande kvällsfesten på Indigo. Till det kan läggas flera hundra ”vanliga” besökare som kom till Alandica för att hålla sig a jour med sjöfarten. I går samlades projektgruppen för en genomgång och konstaterade att besökarna överlag hade stortrivts men att den kalla kvällen möjligen ställde till det lite för middagsarrangören. På det hela taget avlöpte det hela utan större mankemang och alla medverkande är nu redo för att ta nya tag inför nästa år. På den här länken hittar ni alla de föredrag som fyllde dagens olika seminarier i samarbete med Ålands landskapsregering, DNV GL, Alandia och Ålands Sjöfart rf.

Bland nyheterna i år fanns Mercy Ships Race som lockade trehundra deltagare att gå eller springa fem eller tio kilometer och samtidigt vara med och samla in pengar till Mercy Ships och organisationens sjukhusfartyg som åker runt bland Afrikas allra fattigaste länder och erbjuder gratis sjukvård och administrativ hjälp till staternas sjukvårdsministerier. På den här länken kan man läsa mer om vad arbetet på Mercy Ships fartyg M/S Africa Mercy går ut på.

Här kan du se alla bilder från Mercy Ships Race som arrangerades den 8 maj.

Och på den här länken finns massor av bilder från själva dagen.

Nytt för året var även rundabordssamtalen med några av den internationella sjöfartens påverkare och arbetare. Dessa möten skapade en skön atmosfär i Alandica och många delegater passade på att inleda minglet där innan man fortsatte till Paf Casino där samtalet fortsatte.

Inför nästa år finns det gott om planer som nu ska förvandlas till verklighet av projektgruppen. Sjöfartens Dag ordnas den 14 maj 2020 och Mercy Ships Race dagen innan, den 13 maj. Genom att anmäla dig före den 30 juni sparar du pengar med hjälp av Early Bird-rabatten! Försäkra dig också redan nu om hotellrum.

Här finns alla information om hur du anmäler dig. OBS, specialpris fram till den 30 juni!

Glöm absolut inte bort Mercy Ships Race 2020. Passa på att utmana någon kompis, kollega eller bara random, mer info finns här!

Bildtext:

Från vänster Linnea Johansson (Ålands landskapsregering), David Wendel (DNV GL), Ronny Hindersson (Alandia), Christel Sundman (Alandia), Birgitta Bergman-Jansson (Ålands Sjöfart rf), Eva Mikkola-Karlström (Ålands Sjöfart rf) och Mari Rosenqvist (Ålands Sjöfart rf). På skärmen i bakgrunden ses Jan Limnell och Martti Simojoki från Alandia.

Mercy Ships Race 2019

Trelleborg inför konstant flöde

Trelleborgs Hamn som ägs av kommunen Trelleborg har som målsättning att vara Europas bästa roro-hamn.
Läs mer »

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »