Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större delen av världens olja transporteras. Det började med en amerikansk drönarattack som dödade chefen för det iranska revolutionsgardets specialstyrkor, Qassem Soleiman. Det var samma organisation som stod bakom beslaget av Stena Impero som ett svar på att Gibraltar/Storbritannien stoppade supertankern Grace 1 i somras. Om detta skrev Ålands Sjöfart tidigare så här.

Läget är just nu än mer komplicerat och osäkert och Stena Bulk har även denna gång fartyg i området. Man säger själv fyra men i vart fall två syns på MarineTraffic; Stena Imperative är på väg till Fujairah och Stena Supreme har kursen mot Basrah. Åländska Lundvist Rederierna har inga fartyg i området.

Stena Bulks vd Erik Hånell säger i en intervju med Göteborgs-Posten att man följer situationen ”timme för timme, för att se hur vi kommr att påverkas”.

– Vi ser till att hålla fartygen frekvent uppdaterade om situationen. Vi är också i kontakt med relevanta myndigheter, lokalt och internationellt, för att få den senast uppdaterade informationen för att kunna driva säker sjöfart i området, säger Erik Hånell till GP

Storbritannien som hör till USAs allra starkaste allierade har dirigerat två krigsfartyg, HMS Montrose and HMS Defender, till Hormuzsundet för att bevaka brittiska intressen och resten av världen följer utvecklingen med lupp. Premiärminister Boris Johnson har avbrutit sin semester på västindiska Mustique för att på plats hantera den hittills största utrikespolitiska krisen under hans ledning.

De konkreta effekterna, undantaget stor oro, för sjöfarten har hittills varit höjda försäkringspremier för trafik till Persiska viken. Även oljefrakterna har stigit kraftigt, dels till följd av osäkerheten men också till följd av de nya svavelreglerna som begänsat mängden fartyg – kön till scrubberinstallationer uppges vara lång. Direkt efter drönarattacken, i fredags, steg oljepriserna kraftigt vilket kan komma att innebära dyrare konsumentpriser och en inbromsning av världsekonomin, skriver ABC News. Exempelvis sjönk aktierna i flygbolagen Lufthansa, Air France och American Airlines kraftigt efter anfallet.

Vad som händer härnäst vet antagligen bara några få invigda i USA, alltså Donald Trump, och i den iranska toppen som redan utlovat hämndauktioner. Alla rederier och deras oskyldigt drabbade sjömän kan inget annat göra än ”business as usual” och följa underrättelserapporterna. Persiska viken må ligga långt borta men är den enskilt viktigaste platsen för hela världens ekonomi tack vare oljetillgångarna och för att nå dem finns bara en väg.

– Det är Hormuzsundet man behöver komma igenom och vi vill alla se till att det kan fortsätta på ett så säkert sätt som möjligt, säger Erik Hånell till GP.

 

 

 

Skriv ditt namn, rädda sjöfarten!

Till följd av covid-19-pandemin håller sjöfarten i Sverige på att gå under.
Läs mer »

Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvar
Läs mer »

Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de st
Läs mer »

Åland är navet i IT-nätverk

Ålänningen Sune Häggblom är vd för FerryGateway Association som bildades 2014 med avsikten att forma en ny IT-standard för kommunikation
Läs mer »

Viking tillbaka i försiktig trafik

Med beaktande av den finska regeringens beslut att successivt lätta på några av de coronarelaterade restriktionerna kommer Viking Line at
Läs mer »

Från rekordvår till fullt stopp

I mars i år såg det ut som om Strommas Rederi AB Göta Kanals kryssningssäsong försäljningsmässigt skulle bli det bästa året någonsin.
Läs mer »