Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större delen av världens olja transporteras. Det började med en amerikansk drönarattack som dödade chefen för det iranska revolutionsgardets specialstyrkor, Qassem Soleiman. Det var samma organisation som stod bakom beslaget av Stena Impero som ett svar på att Gibraltar/Storbritannien stoppade supertankern Grace 1 i somras. Om detta skrev Ålands Sjöfart tidigare så här.

Läget är just nu än mer komplicerat och osäkert och Stena Bulk har även denna gång fartyg i området. Man säger själv fyra men i vart fall två syns på MarineTraffic; Stena Imperative är på väg till Fujairah och Stena Supreme har kursen mot Basrah. Åländska Lundvist Rederierna har inga fartyg i området.

Stena Bulks vd Erik Hånell säger i en intervju med Göteborgs-Posten att man följer situationen ”timme för timme, för att se hur vi kommr att påverkas”.

– Vi ser till att hålla fartygen frekvent uppdaterade om situationen. Vi är också i kontakt med relevanta myndigheter, lokalt och internationellt, för att få den senast uppdaterade informationen för att kunna driva säker sjöfart i området, säger Erik Hånell till GP

Storbritannien som hör till USAs allra starkaste allierade har dirigerat två krigsfartyg, HMS Montrose and HMS Defender, till Hormuzsundet för att bevaka brittiska intressen och resten av världen följer utvecklingen med lupp. Premiärminister Boris Johnson har avbrutit sin semester på västindiska Mustique för att på plats hantera den hittills största utrikespolitiska krisen under hans ledning.

De konkreta effekterna, undantaget stor oro, för sjöfarten har hittills varit höjda försäkringspremier för trafik till Persiska viken. Även oljefrakterna har stigit kraftigt, dels till följd av osäkerheten men också till följd av de nya svavelreglerna som begänsat mängden fartyg – kön till scrubberinstallationer uppges vara lång. Direkt efter drönarattacken, i fredags, steg oljepriserna kraftigt vilket kan komma att innebära dyrare konsumentpriser och en inbromsning av världsekonomin, skriver ABC News. Exempelvis sjönk aktierna i flygbolagen Lufthansa, Air France och American Airlines kraftigt efter anfallet.

Vad som händer härnäst vet antagligen bara några få invigda i USA, alltså Donald Trump, och i den iranska toppen som redan utlovat hämndauktioner. Alla rederier och deras oskyldigt drabbade sjömän kan inget annat göra än ”business as usual” och följa underrättelserapporterna. Persiska viken må ligga långt borta men är den enskilt viktigaste platsen för hela världens ekonomi tack vare oljetillgångarna och för att nå dem finns bara en väg.

– Det är Hormuzsundet man behöver komma igenom och vi vill alla se till att det kan fortsätta på ett så säkert sätt som möjligt, säger Erik Hånell till GP.

 

 

 

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »

Tallink nära tio miljoner

Tallink Group närmar sig den magiska tiomiljonergränsen beträffande resenärer på ett kalenderår.
Läs mer »