• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Finlandia dockas i Gdansk

M/S Finlandia som går mellan Helsingfors och Tallinn för Rederi Ab Eckerös dotterbolag Eckerö Line tas ur trafik mellan 1 och 13 januari då hon ska dockas i Gdansk i norra Polen. Vid sidan av regelbundet tekniskt underhåll ska även delar av inredningen göras om och fartyget förses med en ny ingång i tillägg till den tidigare.

Fartyget dockas regelmässigt var tredje år vilket är styrt av myndighetskrav. I samband med dockningen passar rederiet på modernisera och renovera fartyget, bland annat har man införskaffat nya räddningsflottar. Rederiet som i fjol omsatte 90 miljoner euro och transporterade rekordmånga 1,5 miljoner passagerare och 210.000 personbilar över Finska viken ser ljust på framtiden och satsar därför på en rätt omfattande upprustning av det redan välskötta fartyget. På den här länken kan man läsa mer om M/S Finlandia.

 – Redan i år sätter vi nytt passagerarrekord och efter denna dockning kan vi erbjuda ännu bättre komfort för våra passagerare. Vi tror att den positiva utvecklingen fortsätter, säger vd Taru Keronen som för övrigt placerade sig högt när Talouselämä rankade affärs-Finlands mäktigaste kvinnor i våras.

Eckerö Line som profilerar sig som Finska vikens enda finländska fartyg visade också framfötterna i en nationell undersökning av kundnöjdhet tidigare i höst. Rederiet kom på en åttonde plats av över etthundra företag som betygsattes av drygt 5.000 konsumenter.

När M/S Finlandia nu går till Polen för dock väntar flera förbättringar för passagerarna. Passagerarutrymmena ska genomgå en rejäl upprustning där den kanske tydligaste blir en ny ingång i närheten av konferensavdelningen. Med två ingångar till fartyget vill man nå ett bättre flöde av folk i samband med på- och avstigningen. Dessutom ska ett nytt område skapas på den övre våningen av Cafeteria Satama. Den visuellt största förändringen sker i Bar Naissaari som ska genomgå en hel renovering.

På den tekniska sidan ska fartyget byggas om för att kunna använda landström framom de egna hjälpmaskinerna. Avsikten är att fartyget ska kunna kopplas till det landbaserade elnäten i såväl Helsingfors som Tallinn. Finlandia ska även förses med ett nytt ballastrengöringssystem.

God Jul önskar Eckerö Line!
Bengt-Owe Gustafsson var befälhavare ombord på M/S Viking Sky under dramatiken vid norska kusten. På bilden var han staff captain ombord på M/S Crystal Symphony som besökte Mariehamn sommaren 2016. Foto: Jörgen Pettersson.

Ministerberöm till besättning

Mardrömmen för alla som jobbar till sjöss är att drabbas av manöveroduglighet.
Läs mer »
Nya sjömätare: Sara Hintz Dalen, Jesper Svensson och Maria Sandberg.

Nya sjömätare redo att jobba

I går examinerades de första sjömätarna någonsin från Sjömätarutbildningen i Göteborg – en utbildning som länge varit efterfrågad i Sveri
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Jubelkryss för Eckerö Line

Eckerö Line är bolaget som för 25 år sedan överraskade hela sjöfarts-Finland och -Estland med at
Läs mer »

DNV GL klassar nya Wasafärjan

Det blir världsledande klassningssällskapet DNV GL som sköter klassificeringen av NLC Ferrys
Läs mer »
Wärtsilä 31DF. Foto: Jörgen Pettersson.

Wasaline väljer Wärtsilä 31DF

I dag står det klart att Wasaline väljer en likadan maskin som Viking Line gått in f
Läs mer »
Börje Jansson och Kenneth Johansson ser med vana ögon igenom maskinerna som egentligen inte liknar sådana de är vana vid. Det är till exempel stor skillnad mellan de DF50:or som finns ombord på Viking Grace och denna.

Här testas Vikings nya maskin

Viking Lines nya bil- och passagerarfärja byggs i Kina.
Läs mer »