• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Finlandia dockas i Gdansk

M/S Finlandia som går mellan Helsingfors och Tallinn för Rederi Ab Eckerös dotterbolag Eckerö Line tas ur trafik mellan 1 och 13 januari då hon ska dockas i Gdansk i norra Polen. Vid sidan av regelbundet tekniskt underhåll ska även delar av inredningen göras om och fartyget förses med en ny ingång i tillägg till den tidigare.

Fartyget dockas regelmässigt var tredje år vilket är styrt av myndighetskrav. I samband med dockningen passar rederiet på modernisera och renovera fartyget, bland annat har man införskaffat nya räddningsflottar. Rederiet som i fjol omsatte 90 miljoner euro och transporterade rekordmånga 1,5 miljoner passagerare och 210.000 personbilar över Finska viken ser ljust på framtiden och satsar därför på en rätt omfattande upprustning av det redan välskötta fartyget. På den här länken kan man läsa mer om M/S Finlandia.

 – Redan i år sätter vi nytt passagerarrekord och efter denna dockning kan vi erbjuda ännu bättre komfort för våra passagerare. Vi tror att den positiva utvecklingen fortsätter, säger vd Taru Keronen som för övrigt placerade sig högt när Talouselämä rankade affärs-Finlands mäktigaste kvinnor i våras.

Eckerö Line som profilerar sig som Finska vikens enda finländska fartyg visade också framfötterna i en nationell undersökning av kundnöjdhet tidigare i höst. Rederiet kom på en åttonde plats av över etthundra företag som betygsattes av drygt 5.000 konsumenter.

När M/S Finlandia nu går till Polen för dock väntar flera förbättringar för passagerarna. Passagerarutrymmena ska genomgå en rejäl upprustning där den kanske tydligaste blir en ny ingång i närheten av konferensavdelningen. Med två ingångar till fartyget vill man nå ett bättre flöde av folk i samband med på- och avstigningen. Dessutom ska ett nytt område skapas på den övre våningen av Cafeteria Satama. Den visuellt största förändringen sker i Bar Naissaari som ska genomgå en hel renovering.

På den tekniska sidan ska fartyget byggas om för att kunna använda landström framom de egna hjälpmaskinerna. Avsikten är att fartyget ska kunna kopplas till det landbaserade elnäten i såväl Helsingfors som Tallinn. Finlandia ska även förses med ett nytt ballastrengöringssystem.

God Jul önskar Eckerö Line!
M/S Møysalen på väg in i Sandnessjøen. Foto: Boreal.

Norskt intresse för Föglölinjen

I dag är det 69 dagar kvar innan anbuden på den så kallade Föglölinjen mellan Svinö och Mellanholm ska vara inlämnade till Ålands landska
Läs mer »

Kändistätt på Rosella

Ute råder minusgrader men ombord på M/S Rosella höjs temperaturen när våren snart kommer.
Läs mer »

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »