Drama när Malmö fastnade i is

Det svenska expeditionsfartyget M/S Malmö fastnade i lördags i isen vid Svalbard och sexton passagerare evakuerades med helikopter till Longyearbyen. Besättningen på sju personer stannade kvar och lyckades ta loss fartyget på tisdagskvällen. Ålands Sjöfart har tidigare skrivit om M/S Malmö och dess åländske kapten Johannes Malmlund men han var inte på jobb när isdramat utspelade sig och har inte hört mer än vad som rapporterats från norska nyhetsbyrån NTB om vad som hänt.

M/S Malmö var på en expedition sydväst om Hinlopenstretet tillsammans med filmproducenter som skulle dokumentera klimatförändringar när isen blev för svår. Efter att fartyget kommit loss är nu planen att expeditionen ska fortsätta enligt samma rutt som den norsk-svenska Ahlmann.expeditionen tog 1931.

Septor ordnar teknikmässa

Välkomna till Septors stora leverantörsdagar som ordnas för femte gången i Helsingfors, Åbo och Mariehamn!
Läs mer »

Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen.
Läs mer »

Wasaline köper mer från Wärtsilä

Wasalines nya RoPax-färja som har officiell byggstart på måndag vid Rauma Marine Constructions (RMC) i Finland satsar högt när det gäller
Läs mer »

Bra affär ta emot kryssare

Årets sommar börjar nalkas slutet.
Läs mer »
Foto: Karsten Bidstrup.

Hurtigruten tog Nordvästpassagen

Om det är något som definierar människan är det drivet att söka andra vägar och hitta nya platser.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

RABN sålde första fartyget

Det är en både glad och vemodig vd Antti Partanen som i dag på eftermiddagen bekräftar att Rederi Ab Nathalie i Åbo för första gången sål
Läs mer »