Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland! Här finns anorna från världens mest kända jultomte, maten som gör dig mer levande, sällskapet att skratta tillsammans med och traditionerna som bygger framtid. Allt detta har Viking Line tagit med sig och arrangerar två specialkryssningar från Helsingfors i slutet av november eller början av december. Det är M/S Gabriella som utgör bas för resorna till julmarknaderna på Jan Karlsgården i Sund eller i Mariehamn. Den bilburne har även möjlighet att ta med sig bilen till landskapet. På hemresan mot Helsingfors angör fartyget Tallinn där det finns tid för en förmiddag i den gamla staden och dess omnejd.

M/S Gabriella avgår från Helsingfors 27.11 och 4.12 kl. 16.30 och anländer till Mariehamn följande dag kl. 9.10. Fartyget avgår kl. 16.00 till Tallinn, där hon ankrar 29.11 och 6.12 kl. 9.00‒12.30. Fartyget är tillbaka i Helsingfors kl. 15.15.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »