• Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
  Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
 • Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
  Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
 • Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
  Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
 • Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
 • Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.
 • Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors. Han har angjort sina fartyg i Mariehamn cirka 2.000 gånger, de senaste tolv åren ombord på M/S Silja Symphony, men först i torsdags satte han för första gången sin fot på åländsk mark vilket kommunikationsdirektören och Ålandsvännen Janis Pavlus förevigade.

– Varför det inte blivit av förrän nu? Vet inte riktigt men mest på grund av ankomsttiderna som midnatt eller 04.15 på morgnarna. Det har helt enkelt inte blivit av, säger Ola Bengtsson till Ålands radio i en intervju som man kan lyssna till på den här länken.

Att Bengtsson nu tog tig tid att besöka landskapet Åland har sin förklaring i den åländske TallinkSilja-direktören Marcus Risberg som inte kunde tro sina öron:

– Jag råkade säga det på en personalfest och då tog min vd Marcus Risberg lite illa vid sig. Jag fick lova honom att ta mig hit så fort som möjligt och nu är jag här och kan hälsa till Marcus!, säger Bengtsson.

Besöket sammanföll den här gången dessutom med Sjöfartens dag som fyllde hela Mariehamn senaste torsdag. Bengtsson var inbjuden av klassningssällskapet DNV GL och gillade det han såg:

– Jag ångrar verkligen att jag inte gjort det förut. Jag kommer tillbaka redan i sommar för att se Kobba klintar och ta en Kobba Libre!

Sjöfartens dag hyllar han storligen:

– Många seminarier har varit utomordentligt intressanta, särksilt cybersäkerhet som är högintressant för till exempel vår bransch. Och utvecklingen mot autonoma fartyg som går med stormsteg.

Vi som jobbar med Sjöfartens dag vill därmed passa på att tipsa om nästa års arrangemang! På den här länken är det enkelt att anmäla sig redan i dag – till specialpris!

På den här länken kan man också se bilder från torsdagens arrangemang.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »