Två år till för Mimer

Godby Shippings fartyg M/S Mimer stannar kvar i Karibien sedan vd Dan Mikkola och vice vd Eva Mikkola-Karlström kommit överens med CMA CGM om en t/c som sträcker sig från i höst fram till och med december 2021.

– Detta är väldigt goda nyheter och ett resultat av det hårda arbete som utförts av besättningarna på både Mimer och Midas. Vi har kundfokus, kvalitet, långsiktighet, flexibilitet och kompetens vilket gjort att vi kunnat upprätthålla avtalet med CMA CGM som in leddes 2012, säger Dan Mikkola.

För ögonblicket går M/S Mimer för Marinex i Karibien men lämnar den trafiken i augusti då hon går i ballast över Atlanten till Landskorna och Oresund Drydocks för klassning och installation av nytt ballastvatten-system. Efter dockningen går fartyget tillbaka till Karibien för att gå in i CMA CGM-trafiken istället för M/S Midas vars framtid än så länge inte är helt klar.

– Det kan tyckas långt att gå hela den vägen för ett varvsbesök men det visade sig vara det klart mest förmånliga givet kvalitet, ekonomi och tider, säger Dan Mikkola.

Satu var först i hela Sverige

Hon tvekade rätt länge kring att söka sin framtid inom sjöfarten.
Läs mer »

”Jag älskar skärgård och fartyg”

Östersjöns just nu mest omdiskuterade sjöfartsaktör heter Jakob Johansson och är 37 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm.
Läs mer »

37-årig jurist ruskar om Viking

Frågan alla ställer sig i dag är: vem är Jakob Johansson och vilka är hans avsikter kring Viking Line?
Läs mer »

Rafael säljer Viking Line

Rikssvenska fastighetsentreprenören Jakob Johansson, 37, köper Rafael-familjens aktier i Viking Line för 33,3 miljoner euro.
Läs mer »

Nytt samarbete om sjöfart

Namnet är Fairway Forward.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum.
Läs mer »