Två år till för Mimer

Godby Shippings fartyg M/S Mimer stannar kvar i Karibien sedan vd Dan Mikkola och vice vd Eva Mikkola-Karlström kommit överens med CMA CGM om en t/c som sträcker sig från i höst fram till och med december 2021.

– Detta är väldigt goda nyheter och ett resultat av det hårda arbete som utförts av besättningarna på både Mimer och Midas. Vi har kundfokus, kvalitet, långsiktighet, flexibilitet och kompetens vilket gjort att vi kunnat upprätthålla avtalet med CMA CGM som in leddes 2012, säger Dan Mikkola.

För ögonblicket går M/S Mimer för Marinex i Karibien men lämnar den trafiken i augusti då hon går i ballast över Atlanten till Landskorna och Oresund Drydocks för klassning och installation av nytt ballastvatten-system. Efter dockningen går fartyget tillbaka till Karibien för att gå in i CMA CGM-trafiken istället för M/S Midas vars framtid än så länge inte är helt klar.

– Det kan tyckas långt att gå hela den vägen för ett varvsbesök men det visade sig vara det klart mest förmånliga givet kvalitet, ekonomi och tider, säger Dan Mikkola.

Investeringar tynger Eckerö

Aktieägarna i Rederi Ab Eckerö får räkna med ett lite tyngre år än man kanske vant sig vid.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Superjakt på Ålandsbesök

I dag har Åland och Mariehamn besök av sommarens kanske lyxigaste superjakt.
Läs mer »

Lägre förlust för Viking Line

I år var det 60 år sedan Viking Line inledde trafiken mellan Sverige och Åland och Fin
Läs mer »
Nya Föglöfärjan som skiss.

Finferries vann Föglöupphandling

I fredags stod det klart att det är ett konsortium bestående av statliga finländsk
Läs mer »
Foto: Gibraltar Chronicle

USA försökte stoppa tanker

Dramatiken kring den stoppade supertankern Grace 1 (300.579 DWT) fortsatte in i det
Läs mer »

Dödsolycka på M/S Misida

Överstyrmannen Erik Hansson, 34, från Sverige avled fredagen den 9 augusti i följderna av en arbetsplatsolycka ombord på Godby Shippings
Läs mer »