Tallinnresor heta på nytt

Det är långt kvar till det vi innan coronakrisen betraktade som vanligt men allt är inte lika nattsvart som vi nästan vant oss vid. Estland och Tallinn vaknar till och bokningarna på Eckerö Lines M/S Finlandia och Finbo Cargo skjuter i höjden, relativt sett. Estland tonar allt tydligare fram som ett extremt prisvärt semestermål just nu. När efterfrågan rent allmänt sjunker, faller också priserna. Resandet mellan Finland och Estland har alltså klart ökat sedan reserestriktionerna upphävdes, skriver Eckerö Line i ett pressmeddelande. Bara i juni har man fått in massor av nya resebokningar och nu blir det snart ännu bättre – fartygens buffébord öppnas på fredag!

Estland är en populär sommardestination för finländarna och antalet resebokningar till Eckerö Lines fartyg har ökat rejält. Den minskade efterfrågan har sänkt i synnerhet hotellövernattningarnas pris i Tallinn under sommaren.

– Innan reserestriktionerna upphävdes var bokningsläget på våra fartyg mycket lågt men nu har vi fått in redan närapå 60.000 resebokningar i juni. Reseförsäljningen har återhämtat sig snabbt med tanke på att endast 50 procent av vår kapacitet har kunnat bokas. Finländarna har haft ett behov av att få njuta av semester i Estland, men ännu finns det gott om utrymme på fartygen. Passagerarmängderna är bara hälften av de normala i juni. I och med att finländarnas semestersäsong nu inleds förväntar vi oss att ökningen av bokningar tilltar ännu mera, säger Eckerö Lines vd Taru Keronen.

Från och med måndag 22.6.2020 tillät Finlands regering buffé servering och på fredag 26.6.2020 öppnas även sommarens Eckerö Line skärgårdsbuffé.

– Buffén har redan länge varit populär bland våra kunder och det gläder oss att vi nu kan erbjuda dem vår nya skärgårdsbuffé med alla dess läckerheter – förstås med hänsyn till säkerhetsaspekterna. Vi har komponerat buffébordet av främst inhemska råvaror. Utbudet av inhemska mjölk- och köttprodukter har kompletterats med estnisk rökt korv och lammköttet kommer från Nya Zeeland. Fiskbordets gravlax och forell är också inhemsk fisk. Säsongen för finländska grönsaker inleds och därmed kan vi även där njuta av främst inhemska gåvor, säger Keronen.

Internationella resenärer från runt om i världen kan ännu inte resa restriktionsfritt till Tallinn, vilket avsevärt har minskat på antalet turister i stadens hotell och restauranger.

– Prisnivån i Tallinn är för tillfället mycket förmånlig och den minskade efterfrågan på hotell- och restaurangtjänster syns i all synnerhet i hotellpriserna. I bästa fall kan man få en övernattning även på ett femstjärnigt hotell för under 100 euro per natt. Frånpriset för ett resepaket, som inkluderar sjöresor och hotellfrukost, till dessa hotell är som bäst 81 euro. Prisnivån på topprestauranger har redan varit förmånligare än i Finland och priskonkurrensen i Tallinn syns även i restaurangernas erbjudanden. Denna sommar är det möjligt att även förmånligt njuta av toppkvalitet på restauranger i Tallinn, säger Keronen.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »