Tallinnresor heta på nytt

Det är långt kvar till det vi innan coronakrisen betraktade som vanligt men allt är inte lika nattsvart som vi nästan vant oss vid. Estland och Tallinn vaknar till och bokningarna på Eckerö Lines M/S Finlandia och Finbo Cargo skjuter i höjden, relativt sett. Estland tonar allt tydligare fram som ett extremt prisvärt semestermål just nu. När efterfrågan rent allmänt sjunker, faller också priserna. Resandet mellan Finland och Estland har alltså klart ökat sedan reserestriktionerna upphävdes, skriver Eckerö Line i ett pressmeddelande. Bara i juni har man fått in massor av nya resebokningar och nu blir det snart ännu bättre – fartygens buffébord öppnas på fredag!

Estland är en populär sommardestination för finländarna och antalet resebokningar till Eckerö Lines fartyg har ökat rejält. Den minskade efterfrågan har sänkt i synnerhet hotellövernattningarnas pris i Tallinn under sommaren.

– Innan reserestriktionerna upphävdes var bokningsläget på våra fartyg mycket lågt men nu har vi fått in redan närapå 60.000 resebokningar i juni. Reseförsäljningen har återhämtat sig snabbt med tanke på att endast 50 procent av vår kapacitet har kunnat bokas. Finländarna har haft ett behov av att få njuta av semester i Estland, men ännu finns det gott om utrymme på fartygen. Passagerarmängderna är bara hälften av de normala i juni. I och med att finländarnas semestersäsong nu inleds förväntar vi oss att ökningen av bokningar tilltar ännu mera, säger Eckerö Lines vd Taru Keronen.

Från och med måndag 22.6.2020 tillät Finlands regering buffé servering och på fredag 26.6.2020 öppnas även sommarens Eckerö Line skärgårdsbuffé.

– Buffén har redan länge varit populär bland våra kunder och det gläder oss att vi nu kan erbjuda dem vår nya skärgårdsbuffé med alla dess läckerheter – förstås med hänsyn till säkerhetsaspekterna. Vi har komponerat buffébordet av främst inhemska råvaror. Utbudet av inhemska mjölk- och köttprodukter har kompletterats med estnisk rökt korv och lammköttet kommer från Nya Zeeland. Fiskbordets gravlax och forell är också inhemsk fisk. Säsongen för finländska grönsaker inleds och därmed kan vi även där njuta av främst inhemska gåvor, säger Keronen.

Internationella resenärer från runt om i världen kan ännu inte resa restriktionsfritt till Tallinn, vilket avsevärt har minskat på antalet turister i stadens hotell och restauranger.

– Prisnivån i Tallinn är för tillfället mycket förmånlig och den minskade efterfrågan på hotell- och restaurangtjänster syns i all synnerhet i hotellpriserna. I bästa fall kan man få en övernattning även på ett femstjärnigt hotell för under 100 euro per natt. Frånpriset för ett resepaket, som inkluderar sjöresor och hotellfrukost, till dessa hotell är som bäst 81 euro. Prisnivån på topprestauranger har redan varit förmånligare än i Finland och priskonkurrensen i Tallinn syns även i restaurangernas erbjudanden. Denna sommar är det möjligt att även förmånligt njuta av toppkvalitet på restauranger i Tallinn, säger Keronen.

Viking har tappat 226 miljoner

I dag offentliggör Viking Line sin verksamhetsöversikt för perioden januari till september.
Läs mer »

Vd vill att regeringen tar ansvar

Svenska Sjöfartsverket förväntar sig flera miljoner i förlorade intäkter på grund av minskade intäkter från farleds- och lotsavgifterna.
Läs mer »

Alukin stärker på Åland

Alukin aluminiumbåtar har anlitat Åland Yachts för att marknadsföra sina egenutvecklade helsvetsade aluminiumbåtar till den åländska skär
Läs mer »

eMarine hjälper Wasaline spara

eMarine Engineering som har kontor bland annat i Mariehamn har installerat ett egenkonstruerat och världsunikt batterisystem ombord på M/
Läs mer »

Viking får låna 43 miljoner

Coronakrisen och de myndighetsbeslut som omöjliggjort ”normalt” resande har rammat passagerarindustrin ofattbart hårt.
Läs mer »

Stena stärker på Östersjön

Västkustbaserade Stena Line kämpar som alla andra passagerarberoende rederier för sin överlevnad och söker nya möjligheter på andra markn
Läs mer »