• Foto: Marko Stampehl
    Foto: Marko Stampehl
  • Foto: Marko Stampehl

Tallink tillbaka till Åland

Tallink Grupp återupptar trafiken på rutten Åbo-Åland-Stockholm efter några dagars tveksamhet och invikning till Kapellskär. Fartygen Baltic Princess och Galaxy återvänder till den ”vanliga” rutten med undantaget att man endast viker in till Långnäs, inte till Mariehamn.

”Omdirigeringen är avgörande för att se till att sjötransport av varor mellan Finland och Sverige fortsätter som normalt under den nuvarande situationen för coronaviruset. Det är också viktigt att notera att fartygen kommer att dirigeras via Långnäs, Åland, för att säkerställa en fortsatt transport av varor till ön”, skriver Tallink i ett pressmeddelande.

Baltic Princess återgår till sin ordinarie tidtabell från ikväll den 23 mars med kvällens avgång från Åbo. Galaxy kommer att återgå till sin ordinarie tidtabell från i morgon bitti 24 mars med morgonavgång från Åbo.

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »
M/S Finbo Cargo. Foto: Jarek Jõepera.

Finbo Cargo klar för nystart

Eckerö Line har under vintern och våren gjort en större upprustning av nyförvärvet M/S Finbo Cargo som köptes i fjol och sattes in i traf
Läs mer »
Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland.. Foto: Therese Andersson.

Mindre utsläpp är sjöfartens mål

När det gäller att transportera stora mångder last från en plats till en annan finns det inget som slår sjöfarten.
Läs mer »