Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor. Lastfartyget är av ro-pax-typ och byggt 1987 på Gdansk-varvet i Polen. Det är 157 m långt och 25 m brett med ett bruttotonnage på 20. 921. Fartyget har totalt 60 hytter med plats för 23 besättningsmedlemmar och 119 passagerare. Fartyget har plats för 1.500 meter roro-last och transportfordon ombord. Vilken rutt fartyget ska ha är än så länge oklart. 

I ett pressmeddelande kommunicerar man affären så här:

Fartyget ägs för närvarande av Navirail OÜ, men har tills nyligen chartrats ut till rederiet DFDS och varit i drift på rutten Paldiski-Kapellskär. Fartyget, som byggdes i slutet av 1980-talet för Neste OY, har tidigare ägts av Nordö Link och Finnlines och gick fram till 2015 under namnet Finnsailor.

Tallink Grupps VD Paavo Nõgene kommenterar det strategiska köpet:

– Coronakrisen har gjort det väldigt tydligt att vi måste stärka vår flotta med ro-pax-fartyg för att säkerställa att vi, oavsett vad som händer i världen, kan reagera snabbt när förutsättningarna förändras och ha den flexibilitet i vår flotta som är nödvändig för att skala upp transport av såväl frakt som passagerare vid behov. Under Coronapandemin har det funnits ett stort behov av att säkra transporten av gods mellan våra hemmamarknader, och detta har gjorts främst med våra passagerarfärjor. Men dessa är anpassade för att transportera både gods och passagerare. Att endast transportera gods med ett minimiantal passagerare på så stora passagerarfärjor är inte ekonomiskt hållbart och kan bara göras under en kort tid och med ekonomiskt stöd. Med detta i åtanke och flera lärdomar som vi dragit från denna kris är det en sund investering för framtiden att diversifiera och stärka vår befintliga flotta. Våra tekniska experter har genomfört en grundlig inspektion av fartyget och fastställt att det är i utmärkt skick för våra behov, säger Paavo Nõgene.

Transaktionspriset är 8,5 miljoner euro. Fartyget registrerades till Tallink Grupp den 30 juni och överlämnas i Paldiski den 9 juli 2020. Företaget kommer att fatta beslut om fartygets rutt och tidtabell inom kort.

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »