• Foto: Vilhelm Holmberg
    Foto: Vilhelm Holmberg
  • Foto: Therese Andersson
    Foto: Therese Andersson
  • Foto: Vilhelm Holmberg
  • Foto: Therese Andersson

Subsea växer med polisbåt

Rederiet Subsea Åland växer och frodas trots underliga tider och pandemin. Det senaste nytillskottet i flottan heter Subsea Tender och är en gammal polisbåt som vd och redaren Henry Höglund köpt från svenska polisen, närmare bestämt Stockholmsavdelningen. Sedan tidigare har han Subsea Surveyor i flottan som är en dansk variant av samma båt. Surveyor går just nu i persontrafik i Uleåborg medan Tender så småningom om ska till Göteborg där den deltar i arbetet med att muddra och förstora Arendalshamnen.

– Det har såklart varit konstigt sedan pandemin startade men vi har klarat oss hyggligt och egentligen bara förlorat ett enda jobb på grund av detta. Vi kämpar på, säger Henry Höglund till Ålands Sjöfart.

Det är en rejäl båt som numera heter Subsea Tender. Hon är utrustad med dubbla Scania-motorer och maxar 38 knop, om det skulle behövas. I jobbet som polisbåt har det ofta gått hårt till vilken kan ses på Youtube-klippet nertill. I Subsea Ålands tjänst väntar lugnare uppdrag.

Här kan man läsa mer om Subsea Åland på företagets hemsida.

På den här länken kan du läsa en stor intervju med Henry Höglund, en karismatisk entreprenör.

 

Här rammas polisbåten
Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »