Starkt betyg för friktionshjälp

Oljetillsatsen Nanol har vunnit ett starkt erkännande från Solar Impulse Efficient Solution Label och är numera att betrakta som en del av lösningen näe det gäller både hållbarhet och lönsamhet.

Bland användarna finns till exempel Ålands landskapsregering som använder tillsatsen på några av de fartyg som kör i den åländska skärgården. 

Nanol Technologies som använder slogan ”One drop is enough” grundades 2010 i Finland. I dag finns huvudkontoret i Stockholm där vd Tanja Ilic sitter. Hon är såklart nöjd efter utmärkelsen:

– Vi är väldigt stolta över att få priset ”Solar Impulse Foundation” för vår produkt. Detta stärker det faktum att Nanol bidrar till bättre lönsamhet samtidigt som de globala utsläppen minskar. Detta erkännande kommer förhoppningsvis att fungera som en ögonöppnare för branschen. Vi vet att det fungerar. Nu vill vi gärna att andra upptäcker det också.

Nanol Technologies tilldelas ”Solar Impulse Efficient Solution Label” efter en bedömning utförd av externa oberoende experter. Som en följd av detta går Nanol Technologies med i #1000solutions-utmaningen, ett initiativ från Solar Impulse Foundation för att välja lösningar som uppfyller höga krav på hållbarhet och lönsamhet. På Åland representeras Nanol av Kjell Gestranius, en mycket erfaren maskinmästare och inspektör med djup insyn i hur bland annat fartygsmotorer fungerar.

Nanol utvärderades grundligt av en pool av oberoende experter enligt fem kriterier som täcker de tre huvudämnena genomförbarhet, miljö och lönsamhet. Läs mer om priset i pressmeddelandet som kan hämtas längre ner på sidan.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »