Starkt betyg för friktionshjälp

Oljetillsatsen Nanol har vunnit ett starkt erkännande från Solar Impulse Efficient Solution Label och är numera att betrakta som en del av lösningen näe det gäller både hållbarhet och lönsamhet.

Bland användarna finns till exempel Ålands landskapsregering som använder tillsatsen på några av de fartyg som kör i den åländska skärgården. 

Nanol Technologies som använder slogan ”One drop is enough” grundades 2010 i Finland. I dag finns huvudkontoret i Stockholm där vd Tanja Ilic sitter. Hon är såklart nöjd efter utmärkelsen:

– Vi är väldigt stolta över att få priset ”Solar Impulse Foundation” för vår produkt. Detta stärker det faktum att Nanol bidrar till bättre lönsamhet samtidigt som de globala utsläppen minskar. Detta erkännande kommer förhoppningsvis att fungera som en ögonöppnare för branschen. Vi vet att det fungerar. Nu vill vi gärna att andra upptäcker det också.

Nanol Technologies tilldelas ”Solar Impulse Efficient Solution Label” efter en bedömning utförd av externa oberoende experter. Som en följd av detta går Nanol Technologies med i #1000solutions-utmaningen, ett initiativ från Solar Impulse Foundation för att välja lösningar som uppfyller höga krav på hållbarhet och lönsamhet. På Åland representeras Nanol av Kjell Gestranius, en mycket erfaren maskinmästare och inspektör med djup insyn i hur bland annat fartygsmotorer fungerar.

Nanol utvärderades grundligt av en pool av oberoende experter enligt fem kriterier som täcker de tre huvudämnena genomförbarhet, miljö och lönsamhet. Läs mer om priset i pressmeddelandet som kan hämtas längre ner på sidan.

Viking har tappat 226 miljoner

I dag offentliggör Viking Line sin verksamhetsöversikt för perioden januari till september.
Läs mer »

Vd vill att regeringen tar ansvar

Svenska Sjöfartsverket förväntar sig flera miljoner i förlorade intäkter på grund av minskade intäkter från farleds- och lotsavgifterna.
Läs mer »

Alukin stärker på Åland

Alukin aluminiumbåtar har anlitat Åland Yachts för att marknadsföra sina egenutvecklade helsvetsade aluminiumbåtar till den åländska skär
Läs mer »

eMarine hjälper Wasaline spara

eMarine Engineering som har kontor bland annat i Mariehamn har installerat ett egenkonstruerat och världsunikt batterisystem ombord på M/
Läs mer »

Viking får låna 43 miljoner

Coronakrisen och de myndighetsbeslut som omöjliggjort ”normalt” resande har rammat passagerarindustrin ofattbart hårt.
Läs mer »

Stena stärker på Östersjön

Västkustbaserade Stena Line kämpar som alla andra passagerarberoende rederier för sin överlevnad och söker nya möjligheter på andra markn
Läs mer »