Silja fortsätter till Höga Kusten

Initiativet att fortsätta på den väg som Birka Cruises stakade ut har visat sig lyckat för Tallink Silja. Efter att de fem inplanerade avgångarna till Höga Kusten och Härnösand under augusti och september sålt slut på rekordtid, släpper Tallink Silja nu ytterligare avgångar – denna gång med sikte på höstlovet och förlängd vistelse på destinationen, men också med möjlighet för boende i Höga Kusten-området att kryssa Härnösand-Stockholm-Härnösand med en dags vistelse i Stockholm under höstlovet.

– Då reserestriktionerna kvarstår i många länder och osäkerheten fortsatt är stor söker många efter resmål i närområdet under hösten, och inte minst inför höstlovet. Höga Kusten är en destination som många svenskar har fått upp ögonen för i sommar och feedbacken från våra gäster hittills har varit fantastisk. Därför är vi väldigt glada över att nu kunna erbjuda ännu fler att resa dit med oss och få en fantastisk upplevelse på vägen, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja, enligt ett pressmeddelande.

Tallink Siljas flaggskepp Silja Symphony ska trafikera Stockholm-Härnösand under ytterligare fem helger fram till och med höstlovet. Rutten går via Mariehamn på Åland vilket möjliggör taxfreeförsäljning ombord. Efter avgång från Härnösand bjuds resenärerna på en unik möjlighet att uppleva världens högsta kustlinje från vattnet under en nästan fyra timmar lång tur inomskärs, genom Sannasundet till Högakustenbron och Ulvön innan fartyget viker av och seglar tillbaka till Stockholm. Detta öppnar samhället på flera sätt vilket är glädjande inte minst för alla de som bor och verkar i Härnösand.

– Det är oerhört glädjande att Tallink Silja väljer att förlänga sina kryssningar till oss under hösten. Att få välkomna deras gäster under totalt tio helger är otroligt värdefullt för Härnösands kommun och alla våra näringsidkare och entreprenörer. Hösten är dessutom en fantastisk årstid att upptäcka destination Höga Kusten så vi är mycket glada över att fler nu får möjligheten att besöka vårt vackra världsarv, säger Petra Forsström, näringslivschef på Härnösands kommun.

När det gäller innehållet i besöket verkar det inte råda brist den här tiden på året. Det bjuds på eld, bröd, skattjakt, mat och mycket mer.

– Det är extra kul att kryssningarna fortsätter över höstlovet när den så kallade Eldveckan infaller i Höga Kusten. Då kommer det nämligen att brinna lägereldar, bakas tunnbröd och pinnbröd, och våra entreprenörer kommer att bjuda på upplevelser i form av skattjakter och eldiga maträtter. Det kommer kort och gott att finnas en mängd upplevelser för ett minnesvärt höstlov, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

För att kunna välkomna resenärer på ett tryggt och säkert sätt har organisationen Svensk Sjöfart, som Tallink Silja är en del av, antagit en branschstandard med en rad konkreta säkerhetsåtgärder som gäller i både terminaler och ombord på fartygen.

– En trygg resa för såväl våra gäster som vår personal är vår högsta prioritet. Vi har anpassat all verksamhet ombord och infört säkerhetsrutiner som nu är väl inarbetade. Vi fortsätter också att ha ett halverat passagerarantal så att alla ska kunna hålla ett lagom avstånd, säger Marcus Risberg.

Samma fokus på säkerhet råder också på landbacken där hälsan alltid sätts i första rummet.

– Härnösands kommun och Destination Höga Kusten har arbetat hårt med att anpassa våra verksamheter för att kunna välkomna turister på ett sätt som är säkert för såväl besökare som lokalbefolkningen. Vi känner oss väldigt trygga med alla de åtgärder som både Tallink Silja och vi i Härnösand har vidtagit, säger Petra Forsström.

De adderade kryssningarna avgår från Stockholm den 25 september samt 2, 23, 26 och 29 oktober. 

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »