Silja bäst på coronahantering

Silja Line tar förstaplatsen när det gäller hanteringen av covid-19-pandemin som satte stopp för så mycket senaste vår och fortsättningsvis förhindrar en trafikstart och återgång till någorlunda vanlig trafik. Det är Evimetrix Swedish Brand Award, Sveriges största varumärkesmätning som granskat hur allmänheten ser på totalt 400 varumärken i 30 kategorier. Av varumärken inom resebranschen anses Silja Line ha lyckats bäst.

– Det är otroligt glädjande att vi uppmärksammas för vårt arbete med att minska risken för smittspridning av covid-19 ombord på våra fartyg. Trygga resor för våra gäster och en trygg arbetsmiljö för vår personal är vår högsta prioritet, och nu får vi ett kvitto på att alla de åtgärder vi vidtagit för att säkerställa detta har nått ut även till den bredare allmänheten, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja.

Det är i och för sig inget åris någon vill vinna men givet omständigheterna är det ändå ett slags kvitto på att det man gjort, har man lyckats mycket väl med, i förhållande till andra som granskats. Att vinna ett sådant här pris är såklart ingen enmansshow, hela företaget har involkverats och här kan man också lyfta fram Erika Janson som är kommunikationschef för TallinkSilja och jobbar nära Risberg.

– Coronapandemin har drabbat resebranschen extremt hårt och kundernas förtroende för och tillit till att företag kan leverera smittsäkra resor kommer därför utan tvekan att vara det viktigaste under en lång tid framöver. Det är tjugofem starka varumärken som mätts utifrån denna parameter i undersökningen, så vi är såklart väldigt stolta över att Silja Line har högst förtroende bland konsumenterna gällande hantering av Covid-19, tillägger Marcus Risberg. 

Varumärkesstyrkan som utgör grunden för utmärkelsen Swedish Brand Award bygger på måtten Nöjd Kund Index (NKI) och kännedom. Genom att väga de här två måtten mot varandra blir det möjligt att jämföra olika varumärken oberoende av storlek och det ger ett rättvist resultat som tar hänsyn till både hur omtyckt och hur välkänt ett varumärke är.  De konkurrensparametrar som mätts för resebranschen är personalens bemötande, hanteringen av covid-19, samt bekväma och prisvärda resor. 

Totalt har 1.204 konsumenter som uttalat sig om varumärkena i kategorin resor. Förutom Silja Line har även Apollo, Arlanda Express, Bolt, Flixbus (f.d. Swebus), Flygbussarna, MTRX (f.d. MTR Express), Norweigan, Ryanair, SAS, SJ, SL, Stena Line, Sverigetaxi, Tallink, Taxi Göteborg, Taxi Kurir, Taxi Stockholm, Ticket, TUI, Uber, Viking Line, Ving samt Vy ingått i undersökningen.

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »