Rosella öppnar för persontrafik

På tisdag återupptar M/S Rosella persontrafiken mellan Mariehamn och Kapellskär, om än i mycket begränsad omfattning. Turlistan blir till en början samma som den fraktturlista som använts hittills under avstängningen.

Tisdag-torsdag

  • Mariehamn kl. 12.00, ankomst Kapellskär kl. 14.00. Lokala tider.
  • Kapellskär kl. 19.30, ankomst Mariehamn kl. 23.30. Lokala tider.

Bokningen är nu öppen, meddelar Viking Line och förtydligar:

– Passagerarkapaciteten är för närvarande kraftigt begränsad. Vi rekommenderar samtliga resenärer att inför resa bekanta sig med de direktiv som myndigheterna givit. Utbudet ombord är begränsat, Seaside Café och taxfreebutiken är öppna. Olika säkerhetsåtgärder för att minska smittspridning har vidtagits för att trygga passagerarnas och personalens säkerhet.

Notera att det ej går bussanslutningar till och från Kapellskär 26-28.5.

– Så fort vi vet mer kring fortsatt turlista samt bussanslutningar går vi ut med info och uppdaterar hemsidan. Läs mer på www.vikingline.ax/trafikavvikelser.

Baltica uthyrd för ny trafik

De goda nyheterna kommer i dag från lastfartygssidan och Godby Shipping Ab som hyrt ut M/S Baltica till norska Sea-Cargo som sedan tidiga
Läs mer »

Så gick Viking Grace på grund

Olyckorna förföljer Viking Line som drabbats extremt hårt av pandemin och de stängda gränser och restriktioner som den förorsakat.
Läs mer »

Staten betalar Ålandstrafik

Transport- och kommunikationsverket Traficom har fattat beslut om införande av trafikplikt för fartygstrafik på två rutter som stöder för
Läs mer »

Okänt föremål sänkte katamaran

Vad som egentligen hände i fredags kväll när den franska katamaranen Hallucine kapsejsade utanför den portugisiska kusten är oklart.
Läs mer »
Foto: Lennarth Sundberg.

Cinderella kryssar till Polen

Kryssningsindustrin börjar i sakta mak nystarta den trafik som pandemin satt stopp för.
Läs mer »

Vinsten ner 34 procent för Finnlines

Finnlines redovisar en tjugoprocentig minskning av intäkterna för årets första nio månader.
Läs mer »