Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet! Färska siffror visar nytt passagerarrekord för juni måpnad och inför juli ser det också hyggligt ut.

NLC Ferry Ab Oy med marknadsföringsnamnet Wasaline transporterade sammanlagt 23.293 passagerare i juni månad jämfört med fjolårets 21.247 passagerare. Under årets två första kvartal (januari-juni) har Wasaline transporterat 90.859 passagerare, en ökning med 11,6 % jämfört med tidigare rekordår.

Även på bilsidan pekar det uppåt med rekordantal personbilar, totalt 5 562 enheter, eller 13,8 % fler än i juni 2017. Bilarnas andel ökade under perioden januari-juni med +12,0 % (totalt 18.451 enheter). Även frakttrafiken har piggnat till i år, från årets början har frakten ökat med + 2,2% (8 319 enheter).

Under årets två första kvartal har Wasaline lyckats öka sina marknadsandelar på den svenska marknaden. Det är även anmärkningsvärt att andelen svenska resenärer ökat, ökningen syns tydligt i antalet personbilar som rest från Sverige till Finland. I och med det här har även hotellnätterna i Vasa, bokade via Wasaline, ökat med 32,7 % jämfört med fjolåret. I Umeå har hotellövernattningarna bokade via Wasaline minskat en aning, totalt -6,5 %.

– Jag är glad för att vi har inlett sommarsäsongen med en ny rekordmånad i Kvarkentrafiken och ökat omsättningen på alla segment sammanlagt 2,5 % jämfört med fjolåret. Även juli ser mycket lovande ut, vi jobbar hårt för att nå vår målsättning i juli, säger vd Peter Ståhlberg.

M/S Wasa Express anländer Vasa.
Foto: Emil Nylander

Klaipeda nytt för Birka

Långkryssningar blir allt viktigare för Birka Cruises och dess fartyg M/S Birka.
Läs mer »

Viking banar väg för ABB

Internationella jättekoncernen ABB har vunnit sitt första kontrakt på ett marint automationssystem i Kina.
Läs mer »
Foto: Wista Sweden

Walleniuschef till Sjöfartens dag

Wallenius Wilhelmsen hör till världens allra största rederier med sammanlagt över 130 fartyg som trafikerar 32 rutter på sex olika kontin
Läs mer »
Foto: Kystverket

Mystik över norsk fregattkrasch

En av norska marinens fem högteknologiska fregatter, KNM Helge Ingstad, kolliderade våldsamt med en fullastad civil oljetanker, M/T Sola
Läs mer »
Barnens julbord, Tuukka Ervasti/Viking Line.

Julsatsning på barn och vegan

Det mörka november är snart över och julen på kommande.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

”Högre avgifter hinder för miljömål”

I Sverige har många beslut de senaste åren gynnat den egna flottan och förutsättningarna för att bedriva sjöfart under svensk flagg vilke
Läs mer »