Ny ordförande för Alandia

Försäkringsbolaget Alandia har under fjolåret genomgått en förändringens tid och är numera ett renodlat försäkringsbolag för den marina sektorn, från små båtar till stora fartyg och allt däremellan. Bolaget tar nu nya tag och beslöt i samband med bolagsstämman i måndags att bolaget ska bli publikt med de regler som medföljer, bland annat gällande störe offentlighet kring redovisningar.

I samband med bolagsstämman fick bolaget även en ny ordförande i form av Konstsamfundets vd Stefan Björkman.

Stefan Björkman är diplomingenjör från Tekniska Högskolan. Han kommer till Konstsamfundet från pensionsbolaget Ilmarinen, där han sedan januari 2018 verkat som vice VD. Innan det var Björkman vd på pensionsbolaget Etera som vid årsskiftet 2017-2018 fusionerades med Ilmarinen. Björkman har erfarenhet från finansmarknaden, näringslivet och av ledarskap från Aktia, KONE-koncernen och Oral Hammaslääkärit. Björkman är ordförande för tidskriften Forum för ekonomi och teknik och för vårdbolaget Coronaria.

Övriga medlemmar i Alandias styrelse är Thomas Ekström (nyval) och omvalda medlemmarna Jan Hanses, Björn Blomqvist, Eero Holma, Laura Paasio samt Peter Wiklöf med suppleanterna Matts Rosenberg, Roger Lönnberg, Ulf Hagström, Malin Skogberg, Håkan Johansson (nyval), Laura Langh-Lagerlöf och Jonny Lilja.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »