Nu kan du ta Birka till pisten

Kryssningsfartyget M/S Birka fortsätter den inslagna vägen att testa nya rutter och marknader och styr i vinter mot skidbackarna i Sundsvall (Västernorrlands län) efter framgångsrika utflykter till Höga Kusten, Luleå och Rovaniemi där självaste jultomten hälsade välkommen! Förutom sjöresan genom vintrig skärgård bjuds det på såväl varma bad som ett flytande After Ski! Enligt Birka Cruises är det första någonsin, i världen, som passagerare erbjuds en renodlad kryssning till skidbacken.

– Mixen av en riktig kryssningsupplevelse och skidåkning är något helt nytt. Resenärerna byter den tråkiga transporten mot något lustfyllt. Betydligt bekvämare och roligare än snörök på E4:an och slutstädning av fjällstugan, säger marknadschef Marcus Hammarström.

Sundsvallskryssningen är en utveckling av rederiets kryssningar norrut till Höga Kusten och Luleå:

– Vi fortsätter satsningen på närproducerade resor och ger svenska resenärer en chans att uppleva den vackra Norrlandskusten också vintertid. Intresset för vintersemester i Sverige ökar, det exotiska finns närmare än vi tror. I dag vill vi maximera vår tid. Vi vill ha både aktiviteter och avkoppling, vi vill umgås utan att behöva tänka på matlagning och annat praktiskt samtidigt som vi får mycket upplevelse för pengarna, säger Hammarström.

Sundsvall är en uppskattad skidregion med Vasaloppsläger och bra backar mitt i staden och har fostrat många kända skidprofiler; till exempel . På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Kalla, pimpelfiske och snöskovandring.

Fakta SkiCruise

  • 15-17 februari 2019, 2 dygn.
  • Pris från SEK 2.195 per person inkl halvpension (del i Cabin Ekonomi), After Ski och underhållning. Barnrabatt 0-5 år 1.015:-, 6-11 år 508:-.
  • Ombord finns faciliteter som sol & bad och spa. After Ski med populära coverbandet Smalare än Thord, underhållning med bland andra Noice och inspirationsföreläsningar.
  • På resmålet erbjuds åtta utflykter samt tips på vad resenären kan göra på egen hand.
  • De som vill ha med egna skidor checkar in dem i Stockholm och de transporteras direkt till/från backen utan kostnad.
Foto: Emil Nylander

Klaipeda nytt för Birka

Långkryssningar blir allt viktigare för Birka Cruises och dess fartyg M/S Birka.
Läs mer »

Viking banar väg för ABB

Internationella jättekoncernen ABB har vunnit sitt första kontrakt på ett marint automationssystem i Kina.
Läs mer »
Foto: Wista Sweden

Walleniuschef till Sjöfartens dag

Wallenius Wilhelmsen hör till världens allra största rederier med sammanlagt över 130 fartyg som trafikerar 32 rutter på sex olika kontin
Läs mer »
Foto: Kystverket

Mystik över norsk fregattkrasch

En av norska marinens fem högteknologiska fregatter, KNM Helge Ingstad, kolliderade våldsamt med en fullastad civil oljetanker, M/T Sola
Läs mer »
Barnens julbord, Tuukka Ervasti/Viking Line.

Julsatsning på barn och vegan

Det mörka november är snart över och julen på kommande.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

”Högre avgifter hinder för miljömål”

I Sverige har många beslut de senaste åren gynnat den egna flottan och förutsättningarna för att bedriva sjöfart under svensk flagg vilke
Läs mer »