Nionde titeln för Birka

Det är full fart på Birka Cruises. Fartyget Birka Stockholm avgår i eftermiddag mot Sundsvall och årets skidweekend. Tack vare sådana och andra specialkryssningar prisades rederiet i går i Stockholm.

Birka Cruises som ägs av Rederi Ab Eckerö utsågs i går till Sveriges bästa rederi av branschorganisationen Grand Travel Award. Priset delades ut under torsdagen då den årliga galan hölls och på Birka som nyligen fått ny vd i Tomas Karlsson jublar alla såklart högt:

– Vi är stolta och glada över att få det här erkännandet från branschproffsen för det arbete vi gör. Framförallt visar det hur serviceinriktade och engagerade våra medarbetare är, både till sjöss och i land, säger Marcus Hammarström, Marknadschef på Birka Cruises.

Det är nionde gången som Birka Cruises tar hem det prestigefyllda priset som Sveriges bästa rederi på Grand Travel Award. Prisutdelningen arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News. Under kvällen utsågs vinnare i olika klasser, framröstade av resebyråanställda över hela Sverige som betygsätter de nominerade utifrån tre kriterier: support/service, produktkvalitet/utveckling samt marknadsaktiviteter/reklam.

– Vi ser att våra satsningar på ett helt nytt upplevelsedäck, nya digitala lösningar och unika reseupplevelser som årets långkryssningsnyhet till Berlin, kryssningar till tomten vid norra polcirkeln och världens första renodlade skidkryssning, ger oss en unik position på marknaden. Det är något som våra gäster uppskattar och som bidrar till att förändra bilden av kryssningar på Östersjön till att bli ett modernt och valbart alternativ för många, avslutar Marcus Hammarström, marknadschef.

Birka Cruises medarbetare Ingrid Enkvist, var dessutom en av de nominerade i Årets service- och supportpris för andra året i rad.

Juryns motivering till att just Birka den här gången drog det längsta strået lyder::

"Det är inte alltid bäst att vara störst. På Östersjön slåss Birkas enda fartyg med stora flottor av betydligt större fartyg. Då måste man vara bättre på service och ännu trevligare än konkurrenterna. Birka lyckas med detta år efter år, samtidigt som man förmår att utveckla sin affär med kryssningar till Höga kusten, Tomten, skidresor och snart till Berlin. Med Birka blir resan alltid ett häftigt äventyr som både lever upp till förväntningarna och utmanar dem.”

Så här marknadsför Birka skidkryssningen som startar i dag fredag.
Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »