Nionde titeln för Birka

Det är full fart på Birka Cruises. Fartyget Birka Stockholm avgår i eftermiddag mot Sundsvall och årets skidweekend. Tack vare sådana och andra specialkryssningar prisades rederiet i går i Stockholm.

Birka Cruises som ägs av Rederi Ab Eckerö utsågs i går till Sveriges bästa rederi av branschorganisationen Grand Travel Award. Priset delades ut under torsdagen då den årliga galan hölls och på Birka som nyligen fått ny vd i Tomas Karlsson jublar alla såklart högt:

– Vi är stolta och glada över att få det här erkännandet från branschproffsen för det arbete vi gör. Framförallt visar det hur serviceinriktade och engagerade våra medarbetare är, både till sjöss och i land, säger Marcus Hammarström, Marknadschef på Birka Cruises.

Det är nionde gången som Birka Cruises tar hem det prestigefyllda priset som Sveriges bästa rederi på Grand Travel Award. Prisutdelningen arrangerades för 27:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News. Under kvällen utsågs vinnare i olika klasser, framröstade av resebyråanställda över hela Sverige som betygsätter de nominerade utifrån tre kriterier: support/service, produktkvalitet/utveckling samt marknadsaktiviteter/reklam.

– Vi ser att våra satsningar på ett helt nytt upplevelsedäck, nya digitala lösningar och unika reseupplevelser som årets långkryssningsnyhet till Berlin, kryssningar till tomten vid norra polcirkeln och världens första renodlade skidkryssning, ger oss en unik position på marknaden. Det är något som våra gäster uppskattar och som bidrar till att förändra bilden av kryssningar på Östersjön till att bli ett modernt och valbart alternativ för många, avslutar Marcus Hammarström, marknadschef.

Birka Cruises medarbetare Ingrid Enkvist, var dessutom en av de nominerade i Årets service- och supportpris för andra året i rad.

Juryns motivering till att just Birka den här gången drog det längsta strået lyder::

"Det är inte alltid bäst att vara störst. På Östersjön slåss Birkas enda fartyg med stora flottor av betydligt större fartyg. Då måste man vara bättre på service och ännu trevligare än konkurrenterna. Birka lyckas med detta år efter år, samtidigt som man förmår att utveckla sin affär med kryssningar till Höga kusten, Tomten, skidresor och snart till Berlin. Med Birka blir resan alltid ett häftigt äventyr som både lever upp till förväntningarna och utmanar dem.”

Så här marknadsför Birka skidkryssningen som startar i dag fredag.
M/S Africa Mercy. Foto: Mercy Ships.

Africa Mercy lämnar Senegal

Mercy Ships tvingas avsluta insatsen i Senegal på grund av coronavirusets framfart.
Läs mer »

Nödrop för att rädda sjöfarten

Coronakrisen som lamslagit stora delar av världen, i går hade hälften av hela världens befolkning rekommenderats hålla sig inomhus, har l
Läs mer »

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »