Mimers långa färd till varvet

Godby Shippings roro-fartyg Mimer påbörjade i onsdags en rejäl resa för ett varvsbesök. Fartyget går i trafik i Karibien men väljer ändå att köra över Atlanten för att docka vid Oresund Drydocks i Landskrona, Sverige. Det är en resa på i runda slängar 4.300 sjömil. Fartyget startade  den 21 augusti och beräknas docka in fredagen den 6 september. Befälhavare på överresan är Timo Väänänen och maskinchef Kenneth Lindeman.

Dan Mikkola som är vd för Godby Shipping tycker själv det är en lång resa för en dockning, även om det handlar om femårsklassning och installation av nytt ballast-system.

– Men vi har verkligen sett över alla alternativ och inte hittat något bättre. Det är extremt viktigt att vi håller alla tidtabeller och att arbetet blir ordentligt utfört, utan förseningar. Vi litar på att Oresund ordnar det, säger Mikkola.

När dockningen är avklarad styr Mimer tillbaka till Karibien för ny befraktare, CMA CGM, men liknande rutt som hittills som inkluderar exempelvis Puerto Rico, St Martin, St Thomas, Tortola och St Croix.

Mimer är byggt 1990 av Sietas i Tyskland. Sedan 2015 har hon trafikerat i Karibien för Marinex Cargo Line Inc ägd av America Cruise Ferries, Puerto Rico. Den befraktningen upphörde i augusti. När Mimer kommer tillbaka till Karibien går hon in i trafik för för transportjätten CMA CGM som chartrat fartyget fram till och med december 2021. Samarbetet mellan Godby Shipping och CMA CGM sträcker sig tillbaka till 2012.

– Vi är glada för ett relativt långsiktigt kontrakt med CMA CGM och tycker det rimmar väl med våra kärnvärden kundfokus, kvalitet, långsiktighet, flexibilitet och kompetens, säger Dan Mikkola.

Godby Shipping som fyller 46 år i år har gått från att ägna sig åt renodlade transporter för pappersindustrin till att i allt högre grad nå även andra marknader. Det är bara möjligt tack vare skicklig personal, lyfter Dan Mikkola fram:

– Jag tycker att avtalet för Mimer med CMA CGM är ett tydligt bevis för att vi har en kund som uppskattar vår service, säger han och riktar även ett tack till besättningen ombord på systerfartyget M/S Midas som hittills kört för CMA CGM:

– Ett stort tack till alla ombord på Midas för det hängivna arbete som gjort det här möjligt!

M/S Mimer i Kiel.

Trelleborg inför konstant flöde

Trelleborgs Hamn som ägs av kommunen Trelleborg har som målsättning att vara Europas bästa roro-hamn.
Läs mer »

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »