Mimers långa färd till varvet

Godby Shippings roro-fartyg Mimer påbörjade i onsdags en rejäl resa för ett varvsbesök. Fartyget går i trafik i Karibien men väljer ändå att köra över Atlanten för att docka vid Oresund Drydocks i Landskrona, Sverige. Det är en resa på i runda slängar 4.300 sjömil. Fartyget startade  den 21 augusti och beräknas docka in fredagen den 6 september. Befälhavare på överresan är Timo Väänänen och maskinchef Kenneth Lindeman.

Dan Mikkola som är vd för Godby Shipping tycker själv det är en lång resa för en dockning, även om det handlar om femårsklassning och installation av nytt ballast-system.

– Men vi har verkligen sett över alla alternativ och inte hittat något bättre. Det är extremt viktigt att vi håller alla tidtabeller och att arbetet blir ordentligt utfört, utan förseningar. Vi litar på att Oresund ordnar det, säger Mikkola.

När dockningen är avklarad styr Mimer tillbaka till Karibien för ny befraktare, CMA CGM, men liknande rutt som hittills som inkluderar exempelvis Puerto Rico, St Martin, St Thomas, Tortola och St Croix.

Mimer är byggt 1990 av Sietas i Tyskland. Sedan 2015 har hon trafikerat i Karibien för Marinex Cargo Line Inc ägd av America Cruise Ferries, Puerto Rico. Den befraktningen upphörde i augusti. När Mimer kommer tillbaka till Karibien går hon in i trafik för för transportjätten CMA CGM som chartrat fartyget fram till och med december 2021. Samarbetet mellan Godby Shipping och CMA CGM sträcker sig tillbaka till 2012.

– Vi är glada för ett relativt långsiktigt kontrakt med CMA CGM och tycker det rimmar väl med våra kärnvärden kundfokus, kvalitet, långsiktighet, flexibilitet och kompetens, säger Dan Mikkola.

Godby Shipping som fyller 46 år i år har gått från att ägna sig åt renodlade transporter för pappersindustrin till att i allt högre grad nå även andra marknader. Det är bara möjligt tack vare skicklig personal, lyfter Dan Mikkola fram:

– Jag tycker att avtalet för Mimer med CMA CGM är ett tydligt bevis för att vi har en kund som uppskattar vår service, säger han och riktar även ett tack till besättningen ombord på systerfartyget M/S Midas som hittills kört för CMA CGM:

– Ett stort tack till alla ombord på Midas för det hängivna arbete som gjort det här möjligt!

M/S Mimer i Kiel.

Septor ordnar teknikmässa

Välkomna till Septors stora leverantörsdagar som ordnas för femte gången i Helsingfors, Åbo och Mariehamn!
Läs mer »

Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen.
Läs mer »

Wasaline köper mer från Wärtsilä

Wasalines nya RoPax-färja som har officiell byggstart på måndag vid Rauma Marine Constructions (RMC) i Finland satsar högt när det gäller
Läs mer »

Bra affär ta emot kryssare

Årets sommar börjar nalkas slutet.
Läs mer »
Foto: Karsten Bidstrup.

Hurtigruten tog Nordvästpassagen

Om det är något som definierar människan är det drivet att söka andra vägar och hitta nya platser.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

RABN sålde första fartyget

Det är en både glad och vemodig vd Antti Partanen som i dag på eftermiddagen bekräftar att Rederi Ab Nathalie i Åbo för första gången sål
Läs mer »