Midas och Misida tillbaka i trafik

Godby Shippings roro-fartyg M/S Midas och M/S Misida är tillbaka i trafik vilket skapar efterlängtade arbetsplatser för alla anställda.

När covid-19-pandemin slog till fick det omedelbara effekter över hela världen. Sjöfarten hör till de tuffast drabbade branscherna som en följd av att det mesta av konsumtionen i hela världen upphörde. När länderna stängde och folk stannade inomhus var det ingen som höll igång konsumtionen. Bland de finländska rederierna slog corona-viruset stenhårt mot Godby Shipping somn opererar sju fartyg och tvingades lägga upp fem av dem.

Midas kom till Mariehamn den 14 december och har sedan dess legat förtöjd i Västerhamn. På söndag lägger hon ut igen för en linjetrafik i närområdet. Misida har legat upplagd i Kotka sedan i våras men är nu på väg söderut genom Östersjön. Till att börja med handlar det om kortare befraktningar med målet att förlänga.

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »