Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen. Den senaste kunden som ansluter sig till Carus’ lösningar är Baja Ferries som trafikerar mellan USA och Mexico över Californiaviken. Rederiet tar steget från huvudsakligen manuella lösningar till State of the Art vilket bäst beskriver Carus produkter.

Baja Ferries trafikerar med fyra fartyg och har femton år i branschen bakom sig. Affären som presenteras nu innebär att CarRes bokningssystem och Winpos Point of Sale blir en del av Baja Ferries digitala erbjudande till passagerarna. Genom att investera i det nya mitt under covid-19-pandemin förbereder sig Baja Ferries för att komma tillbaka starkare än tidigare när läget återgår till det mer normala. Tidigare har man använt sig av olika parallella system och mycket manuellt arbete, framöver ska det mesta skötas digitalt. CarRes tar hand om bokningar medan Winpos gör försäljningen ombord lättare att hantera och integerera.

– Samarbetet med vårt systerföretag Winpos gör att vi kan hantera förbeställningar, biljetter, kombinationserbjudanden i olika kombinationer, shopping och mycket mer. Detta är möjligt eftersom hela systemet är översatt till spanska, säger vd Anders Rundberg i ett pressmeddelande.

Ángel Ariel Pozo är vd för Baja Ferries och fyller på:

– Vi ser mycket fram emot att arbeta med Carus i detta projekt. På grund av nuvarande resebegränsningar inleder vi projektet med online-möten. Att investera i det mest professionella bokningssystemet på marknaden är viktigt för Baja Ferries när det gäller att förbereda vår verksamhet för när världen öppnas igen. Baja Ferries har fortsatt trafikera genom hela pandemin för att tillhandahålla transporttjänster för viktiga varor och passagerare. "

John Bertell är försäljningsdirektör för Carus och nöjd med en ny kund i det växande stallet:

– Vår beprövade och pålitliga lösning är en applikation som är utformad för att stödja både callcenter och webbförsäljning och verksamheten i hamnen, säger Bertell.

Att Baja Ferries går in för den åländska lösningen förklarar rederiets CIO Enrique Barrios Fosado så här:

– Vi besökte en Carus-kund i Alaska och såg direkt hur effektivt och enkelt Carus-lösningarna är att använda. Vi träffade systemadministratören där och insåg att bara en heltidsanställd behövs för att hantera lösningen för deras nätverk av 35 hamnar och 12 fartyg, som arbetar längs Alaskakusten. Vi fick veta att de sedan implementeringen av CarRes hade minskat personalen vid sitt callcenter med 75 procent! Tack vare användarvänligheten kommer övervägande delen av bokningarna numera via online-kanaler, säger han.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »