Mergus nära krock med Finnswan

Finferries landsvägsfärja Mergus som trafikerar mellan Korpo och Houtskär var i dag onsdag nära att kollidera med Finnlines ropax-fartyg Finnswan. I ett pressmeddelande som distribuerades på eftermiddagen skriver Finferries så här i ett uttalande:

”Färjan Mergus i en nära på –situation  

Färjan Mergus hamnade i dag kl. 12:48 i en nära på-situation med passagerar-fraktfartyget Finnswan i Åbolands skärgård. Bolaget har raporterat händelsen till myndigheterna och situationen utreds. Ombord fanns 2 passagerare och 3 besättningsmän. Mergus gjorde  en undanmanöver för att undvika kollision. Ingen skadades och färjan fortsätter trafikera enligt normal tidtabell.”

Detta är inte första gången Mergus varit inblandad i farliga situationer. I juni 1997 kolliderade Mergus med Finnmaid vid Smörgrundet i Houtskär och 1999 körde färjan upp på stranden intill färjfästet på Houtskär.

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »