Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd. Det blir elfte nybygget från Sumitoma, det första var M/S Channel Dragon som levererades 1990.

Detta är andra nybygget som Lundqvists beställer under coronapandemin, här berättar Ålands Sjöfart om det förra.

Dagens nybyggnadsbesked kommuniceras av vd Ben Lundqvist så här:

Lundquist Shipping Company Limited, ett intressebolag till såväl Ångfartygs Aktiebolaget Alfa som Rederiaktiebolaget Hildegaard, har idag ingått ett kontrakt för leverans av ytterligare en aframaxtanker på ca 112.000 dödviktton att byggas av  Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd, Japan. Fartyget är i stort sett ett systerfartyg till rederiets fartyg Alfa Finlandia som levererades vintern 2019 och till det fartyg som skall levereras i januari 2022. Även detta fartyg blir förberett för eventuell framtida LNG drift.  Fartyget är beräknat att levereras i augusti år 2022. Detta nybygge kommer att bli det elfte i ordningen att levereras från Sumitomo till Lundqvist gruppen där Channel Dragon var det första fartyget år 1990. Såsom vid föregående beställning har kontraktet förberetts och slutförts under rådande Corona virus situation utan att någon som helst fysisk kontakt mellan parterna varit möjlig att etablera.

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »