Lundqvist bygger elfte tanker

När det är blåsigt ute väljer de flesta att stanna inomhus eller vid kaj. Andra hissar segel och drar nytta av stormen. Om det är skälet till att Lundqvist Rederierna i Mariehamn i dag avslöjar att man bygger ytterligare en ny Aframax-tanker ska vi låta vara osagt. Ändå är det kalla fakta. I bistra tider är en god kassa nyckeln till framgång. Så här skriver vd och rederigruppens största ägare Ben Lundqvist i ett pressmeddelande i dag:

”Lundquist Shipping Company Limited, ett intressebolag till såväl Ångfartygs Aktiebolaget Alfa som Rederiaktiebolaget Hildegaard, har i dag ingått ett skeppsbyggnadskontrakt för leverans av en aframaxtanker på ca 112.000 dödviktton med Sumitomo Heavy Industries i Japan.”

Det nya fartyget är i stort sett ett systerfartyg till Alfa Finlandia som levererades vintern 2019 och blir dessutom förberett för eventuell framtida LNG-drift och med vissa justeringar för att ytterligare minska bunkerkonsumtionen, skriver Ben Lundqvist som också understryker:

”Fartyget som torde komma att finansieras med egna medel levereras i januari år 2022.”

Beställningen av vad som blir rederigruppens för närvaranse elfte tanker har ägt rum mitt under brinnande coronakris vilket begränsat sättet man gjort upp affären på, vilket Ben Lundqvist understryker:

”Det ovanliga med denna beställning är att kontraktet har förberetts och slutförts under rådande coronavirus situation utan att någon som helst fysisk kontakt mellan skeppsvarv och kund kunnat etableras. Detta har varit möjligt pga de förtroliga förbindelser som skapats mellan parterna under byggnationen av de under de senaste fem åren levererade sju aframax tankfartygen.”

 

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »