Läsarkryssning till Grekland

Det är när tiderna mörknar som det är viktigt att planera för framtiden och ljuset! Årets läsarkryssning går till Grekland och Turkiet den 3-11 april 2020! Reseplan: Aten-Istanbul-Çanakkale-Volos-Kreta-Santorini/Mykonos-Pireus.

Det handlar om en vecka all inklusive-kryssning genom den grekiska övärlden till bland annat Istanbul med fartyget Celestyal Crystal som inte är vilket fartyg som helst. Hon byggdes som Viking Saga och har tidigare bland annat trafikerat som Sally Albatross. Årets resa går i flera dimensioner, nästan bokstavligen, där vi balanserar på gränsen mellan Asien och Europa. Vi följer romarnas, venetianernas och ottomanernas tusenåriga fotsteg och förundrar oss över Istanbuls underverk och fängslas av den grekiska mytologins historier. Med på resan följer Jörgen Pettersson, publisher för tidningen Ålands Sjöfart, som reseledare och föredragshållare.

– Grekland och Istanbulk är spektakulära på många sätt och vad passar bättre än att utforska kulturen och historien från ett fartyg som Celestyal Crystal, säger Pettersson.

Läsarresan inleds den 3 april på Arlanda och sedan står upplevelserna i rad. Redan på lördagsmorgonen inleder vi med en rut genom Aten, en av världens absolut mest historiska städer. Synen av Akropolis byggnader är en upplevelse man aldrig blir mätt på och Parthenons pelare lämnar ingen oberörd. Vi besöker Akropolis och Akropolismuseet samt Olympiastadion och tar en paus för lunch i de gamla kvarteret Plaka. På eftermiddagen går vi ombord på Celestyal Crystal och installerar oss i våra hytter för de kommande sju nätterna.

Vi återvänder till Arlanda lördagen den 11 april. Hela reseprogrammet finns att ladda ner längre ner på sidan liksom en ritning över fartyget.

Sista anmälningsdag till vårens stora kryssningsåventyr är den 16 december 2019. På den här länken hittar du allt du behöver veta!

I våras arrangerade Ålands Sjöfart tillsammans med resebyrån Axtours i Mariehamn en läsarkryssning bland spanska städer på Medelhavet som blev en succé på alla plan – läs mer på den här länken.

Celestyal Crystal i närbild.

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »