Läsarkryssning till Grekland

Det är när tiderna mörknar som det är viktigt att planera för framtiden och ljuset! Årets läsarkryssning går till Grekland och Turkiet den 3-11 april 2020! Reseplan: Aten-Istanbul-Çanakkale-Volos-Kreta-Santorini/Mykonos-Pireus.

Det handlar om en vecka all inklusive-kryssning genom den grekiska övärlden till bland annat Istanbul med fartyget Celestyal Crystal som inte är vilket fartyg som helst. Hon byggdes som Viking Saga och har tidigare bland annat trafikerat som Sally Albatross. Årets resa går i flera dimensioner, nästan bokstavligen, där vi balanserar på gränsen mellan Asien och Europa. Vi följer romarnas, venetianernas och ottomanernas tusenåriga fotsteg och förundrar oss över Istanbuls underverk och fängslas av den grekiska mytologins historier. Med på resan följer Jörgen Pettersson, publisher för tidningen Ålands Sjöfart, som reseledare och föredragshållare.

– Grekland och Istanbulk är spektakulära på många sätt och vad passar bättre än att utforska kulturen och historien från ett fartyg som Celestyal Crystal, säger Pettersson.

Läsarresan inleds den 3 april på Arlanda och sedan står upplevelserna i rad. Redan på lördagsmorgonen inleder vi med en rut genom Aten, en av världens absolut mest historiska städer. Synen av Akropolis byggnader är en upplevelse man aldrig blir mätt på och Parthenons pelare lämnar ingen oberörd. Vi besöker Akropolis och Akropolismuseet samt Olympiastadion och tar en paus för lunch i de gamla kvarteret Plaka. På eftermiddagen går vi ombord på Celestyal Crystal och installerar oss i våra hytter för de kommande sju nätterna.

Vi återvänder till Arlanda lördagen den 11 april. Hela reseprogrammet finns att ladda ner längre ner på sidan liksom en ritning över fartyget.

Sista anmälningsdag till vårens stora kryssningsåventyr är den 16 december 2019. På den här länken hittar du allt du behöver veta!

I våras arrangerade Ålands Sjöfart tillsammans med resebyrån Axtours i Mariehamn en läsarkryssning bland spanska städer på Medelhavet som blev en succé på alla plan – läs mer på den här länken.

Celestyal Crystal i närbild.

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »

Tallink nära tio miljoner

Tallink Group närmar sig den magiska tiomiljonergränsen beträffande resenärer på ett kalenderår.
Läs mer »