Läsarkryssning till Grekland

Det är när tiderna mörknar som det är viktigt att planera för framtiden och ljuset! Årets läsarkryssning går till Grekland och Turkiet den 3-11 april 2020! Reseplan: Aten-Istanbul-Çanakkale-Volos-Kreta-Santorini/Mykonos-Pireus.

Det handlar om en vecka all inklusive-kryssning genom den grekiska övärlden till bland annat Istanbul med fartyget Celestyal Crystal som inte är vilket fartyg som helst. Hon byggdes som Viking Saga och har tidigare bland annat trafikerat som Sally Albatross. Årets resa går i flera dimensioner, nästan bokstavligen, där vi balanserar på gränsen mellan Asien och Europa. Vi följer romarnas, venetianernas och ottomanernas tusenåriga fotsteg och förundrar oss över Istanbuls underverk och fängslas av den grekiska mytologins historier. Med på resan följer Jörgen Pettersson, publisher för tidningen Ålands Sjöfart, som reseledare och föredragshållare.

– Grekland och Istanbulk är spektakulära på många sätt och vad passar bättre än att utforska kulturen och historien från ett fartyg som Celestyal Crystal, säger Pettersson.

Läsarresan inleds den 3 april på Arlanda och sedan står upplevelserna i rad. Redan på lördagsmorgonen inleder vi med en rut genom Aten, en av världens absolut mest historiska städer. Synen av Akropolis byggnader är en upplevelse man aldrig blir mätt på och Parthenons pelare lämnar ingen oberörd. Vi besöker Akropolis och Akropolismuseet samt Olympiastadion och tar en paus för lunch i de gamla kvarteret Plaka. På eftermiddagen går vi ombord på Celestyal Crystal och installerar oss i våra hytter för de kommande sju nätterna.

Vi återvänder till Arlanda lördagen den 11 april. Hela reseprogrammet finns att ladda ner längre ner på sidan liksom en ritning över fartyget.

Sista anmälningsdag till vårens stora kryssningsåventyr är den 16 december 2019. På den här länken hittar du allt du behöver veta!

I våras arrangerade Ålands Sjöfart tillsammans med resebyrån Axtours i Mariehamn en läsarkryssning bland spanska städer på Medelhavet som blev en succé på alla plan – läs mer på den här länken.

Celestyal Crystal i närbild.

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »

4.000 ton olja kommer till Åland

I dag är den ryska tankern Lada i Mariehamn för att lossa 4.000 ton olja till Mariehamns Energi.
Läs mer »