DNV GL klassar nya Wasafärjan

Det blir världsledande klassningssällskapet DNV GL som sköter klassificeringen av NLC Ferrys och Wasalines nya fartyg som byggs i Raumo. I går stod det också klart att Wärtsilä levererar maskinerna och en mångfald övrig teknisk utrustning till fartyget som ska vara klart år 2021.

Den nya färjan byggs av Kvarken Line Ab som bildades år 2015 med syftet att bygga det nya ropax-fartyget som ska trafikera mellan Umeå och Vasa istället för M/S Wasa Express som går rutten i dag. Det är också DNV GL som skött klassen på Wasa Express och nu alltså fortsätter samarbetet med det nya fartyget, vilket gläder NLC Ferrys/Wasalines vd Peter Ståhlberg:

– Detta är väldigt viktigt för oss då vi arbetat nära med DNV GL ända sedan trafiken startade år 2013. Med hjälp av DNV GL som en professionell och dedikerad partner har vi lyckats bibehålla och utveckla hög kvalitet och säkerhet. DNV GL och vi i Wasaline har samma attityd när det gäller värderingar. Säkerhet och kvalitet måste vara av högsta standard och DNV GL har varit mycket behjälpliga i detta gemensamma mål att utveckla konceptet. Enligt mig besitter DNV GL den högsta standarden av världens klassningssällskap.

Även Freddy Friberg från DNV GL – Maritime är glad över avtalet:

– Det är en stolt dag för DNV GL att ha vunnit förtroendet att klassa det nya fartyget för Kvarken Link. Denna färja innehåller allt man kan vänta sig av ett modernt fartyg när det gäller miljöprestanda, innovativa lösningar och högsta möjliga säkerhet och vi ser fram mot att bistå Kvarken Link och Rauma Marine Construction i arbetet med att förverkliga en framgångsrik leverans.

DNV GL – What We Do

Roro-jättar till nytt svenskt rederi

På ett rätt diskret vis har ett nytt svenskt rederi sett dagens ljus och lägger in en beställning på stora roro-fartyg i Kina.
Läs mer »
Foto: AVIC Weihai

WE Tech gör Stena miljövänligare

Morgondagens sjöfart måste vara renare än i dag och ett ständigt förnyelsearbete pågår inom världssjöfarten.
Läs mer »

Ansgar tar över M/S Alfågeln

Det blir vaktbyte kring driften av den åländska skärgårdstrafikens norra linje, mellan Hummelvik på Vårdö och Torsholma på Brändö.
Läs mer »

Ny strategi för sjöfartsforskning

Den 10 april lanserade Svensk Sjöfart en uppdaterad forskningsstrategi för 2019–2023.
Läs mer »

Skarp varning för IT-attacker

Den internationella sjöfarten är målet för avancerade IT-skurkar och shippingen borde ha högsta beredskap för en förestående cyberattack.
Läs mer »
Image: Seabourn

ABB säljer kraft till Seabourn

Kryssningsmarknaden tycks omättlig och fartygen blir bara fler och lyxigare.
Läs mer »