DNV GL klassar nya Wasafärjan

Det blir världsledande klassningssällskapet DNV GL som sköter klassificeringen av NLC Ferrys och Wasalines nya fartyg som byggs i Raumo. I går stod det också klart att Wärtsilä levererar maskinerna och en mångfald övrig teknisk utrustning till fartyget som ska vara klart år 2021.

Den nya färjan byggs av Kvarken Line Ab som bildades år 2015 med syftet att bygga det nya ropax-fartyget som ska trafikera mellan Umeå och Vasa istället för M/S Wasa Express som går rutten i dag. Det är också DNV GL som skött klassen på Wasa Express och nu alltså fortsätter samarbetet med det nya fartyget, vilket gläder NLC Ferrys/Wasalines vd Peter Ståhlberg:

– Detta är väldigt viktigt för oss då vi arbetat nära med DNV GL ända sedan trafiken startade år 2013. Med hjälp av DNV GL som en professionell och dedikerad partner har vi lyckats bibehålla och utveckla hög kvalitet och säkerhet. DNV GL och vi i Wasaline har samma attityd när det gäller värderingar. Säkerhet och kvalitet måste vara av högsta standard och DNV GL har varit mycket behjälpliga i detta gemensamma mål att utveckla konceptet. Enligt mig besitter DNV GL den högsta standarden av världens klassningssällskap.

Även Freddy Friberg från DNV GL – Maritime är glad över avtalet:

– Det är en stolt dag för DNV GL att ha vunnit förtroendet att klassa det nya fartyget för Kvarken Link. Denna färja innehåller allt man kan vänta sig av ett modernt fartyg när det gäller miljöprestanda, innovativa lösningar och högsta möjliga säkerhet och vi ser fram mot att bistå Kvarken Link och Rauma Marine Construction i arbetet med att förverkliga en framgångsrik leverans.

DNV GL – What We Do

Tallink lånar till nybygge

Tallink Grupp lånar 197,6 miljoner euro för att bygga den nya LNG-färjan vid Rauma Marine Construction som
Läs mer »

Lundqvist visar ny miljonvinst

Åländska Lundqvist Rederierna tjänar pengar igen efter fjolårets tillfälliga dykning.
Läs mer »

Iransk ilska mot Gibraltar

Gibraltar som på lördag drar igång NatWest International Island Games är centrum för världen
Läs mer »

Carnivals flotta väljer STM

Tack vare EU-projektet STM som drivs av bland andra svenska Sjöfartsverket blir världssjöfart
Läs mer »

Här är världens hetaste tanker

Världens antagligen mest omskrivna oljetanker heter M/T Grace 1 och ligger just nu utanför Gibraltar, övervakade av brittiska marinen och
Läs mer »

All time high på Rosella

Åland lockar allt fler besökare vilket är härligt så här mitt i sommaren med starkaste månaden framför oss.
Läs mer »