Danskt och finskt gör rent till sjöss

ALMACO är ett världsomspännande företag med massor av kunder inom bland annat kryssningsindustrin. Just nu är företaget engagerat i bland annat bygget av Viking Glory och levererar alla hytter och mycket mer till fartyget.

På den här länken kan du läsa mer om ALMACOs affär med Viking Line.

Liksom många andra i branschen, till exempel Foreship, grunnar ALMACO på olika sätt att nystarta hela industrin efter coronavirusets framfart. Ett led i detta är en storsatsning på en helt ny produktkategori; Sanitetsprodukter för den maritima industrin. I veckan som gick ingick därför ALMACO partnerskap med ett företag från Danmark  ACT.Global som står bakom en produkt som heter Premium PurityTM. Med hjälp av den kan fartyg bli ”självdesinficerande” på ett giftfritt och miljövänligt sätt. Premium Purity riktar sig inte bara till fartyg utan även mot varv och offshoreplattformar.

Premium PurityTM är en produkt som, enligt ett pressmeddelande, renar luften och gör ytor självdesinficerade på ett kemikaliefritt, hållbart och hälsosamt sätt. ACT.Global har redan levererat Premium PurityTM till den maritima industrin med imponerande resultat. Ett fall visade en årlig minskning av gastrointestinala fall (alltså magproblem; reds anm) med 50 %. Produkten har testats och godkänts av laboratorier och klarat flera europeiska tester. 

Herve Touzard, vice ordförande för serviceavdelningen vid ALMACO, säger:

– Vi är mycket glada över att ha hittat varandra eftersom vi bildar ett perfekt lag. Tillsammans kan vi stöda våra kunder och hela branschen genom att ta hälsa, städning och sanitet till en helt ny nivå, vilket i sin tur kan få tillbaka allmänhetens förtroende för branschen.

Lars Bang Pedersen, Vice President för Marine & OEM vid ACT.Global, förklarar:

– Vi har genomfört studier med fantastiska resultat och testat produkten noggrant i verkliga miljöer med positiv respons från kunderna. Vi vet att den fungerar och att den maritima industrin vill ha den, men utan ALMACOs hjälp kan vi helt enkelt inte distribuera och applicera den tillräckligt snabbt för att möta den snabbt växande efterfrågan. ALMACO är känd för att vara en pålitlig leverantör av högkvalitativa och miljövänliga produkter och service. Ett partnerskap med dem passar oss och vår produkt Premium Purity™ perfekt.

Björn Stenwall, vd för ALMACO, tillägger:

– Jag är mycket imponerad av Premium Purity™ som har utvecklats av ACT.Global och tror att det kommer att bli en lyckoträff för den maritima industrin gällande hälsa, städning och sanitet. ACT.Global är ett företag med hög integritet och briljanta idéer. De sätter säkerhet, människor och miljön först, vilket stämmer väl överens med ALMACOs värderingar.

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »