Corona utmanar Falklandskryssare

Coronaviruset ställer till det rejält över hela världen och två länder som tar viruset på stort allvar är Chile och Argentina vilka båda kräver 10-14 dagars karantän för inresande vilket gör det omöjligt att bedriva kryssningstrafik i området. Detta får i sin tur återverkningar på kryssningsfartygen och systrarna Hebridean Sky och Island Sky som just nu bidar tiden utanför Falklandsöarna i väntan på att släppa av passagerare. På Island Sky är Dan Wikingson befälhavare och på Hebridean Sky är det Henrik Karlsson som för befäl – båda är ålänningar med lång och gedigen erfarenhet av kryssningar från hela världen.

Island Sky kommer närmast från Punta Arenas i Chile men styrde mot Falklandsöarna och Port Stanley för att släppa av passagerare för vidare hemfärd till England. I morgon anländer ett charterplan för att ta hand om den transporten. Dan Wikingson förklarar läget så här:

– Vi ligger väl skyddade, har gott om bränsle, mat och vatten så det går ingen nöd på oss.

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »
M/S Finbo Cargo. Foto: Jarek Jõepera.

Finbo Cargo klar för nystart

Eckerö Line har under vintern och våren gjort en större upprustning av nyförvärvet M/S Finbo Cargo som köptes i fjol och sattes in i traf
Läs mer »
Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland.. Foto: Therese Andersson.

Mindre utsläpp är sjöfartens mål

När det gäller att transportera stora mångder last från en plats till en annan finns det inget som slår sjöfarten.
Läs mer »