Birka lockar rekordpublik

Totalt är redan sex av tio långkryssningar sålda inför sommaren hos Birka Cruises. Det är en ökning med 183 procent jämfört med samma tid förra året och därmed nytt rekord. Sommarens raket är nyheten Höga Kusten med Härnösand och Luleå.

– I år ser vi ett tydligt trendbrott. Aldrig förr har lika många säkrat sommarkryssningen så tidigt. Tid är den nya valutan. Många upplevelser på kort tid och att samtidigt resa bekvämt är ett par av orsakerna, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.
Birka Cruises är första rederiet någonsin som erbjuder kryssningar till världsarvet Höga Kustens skärgård. 70 procent av resorna sålde slut på två dygn. För att möta det rekordstora intresset utökade rederiet med ytterligare en avgång, till totalt tre. Endast ströplatser finns kvar.

– Det exotiska finns närmare än vi tror och intresset för närproducerade resor ökar. När Thailand och Kanarieöarna börjar kännas som mammas gata så lockar kanske de vita fläckarna på Sverigekartan ännu mer, säger Marcus Hammarström.

Birka Cruises med fartyget M/S Birka är ensamma om att arrangera långkryssningar från Stockholm till olika resmål i Östersjön: Köpenhamn, Gotland, Tysklands riviera, Bornholm och Höga Kusten. På kryssningarna tillbringas en dag i varje hamn, antingen på egen hand eller på guidade utflykter.

Sommarens fyra-i-topp (antalet bokningar)
1. Höga Kusten med midnattssolens land med strandhugg i Härnösand och Luleå, 3 dygn.
2. Tysklands riviera: Warnemünde med Gotland och Bornholm, 4 dygn.
3. Köpenhamn med Gotland och Bornholm, 4 dygn.
4. Gotländsk smakresa och Sensommar i Visby (två olika), 2 dygn.

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »

Tallink nära tio miljoner

Tallink Group närmar sig den magiska tiomiljonergränsen beträffande resenärer på ett kalenderår.
Läs mer »