• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Bekräftat betyg för Alandia

Alandia Försäkring som i dag är ett av Nordens ledande sjöförsäkringsbolag går in i 2019 med goda nyheter. Det ledande kreditbedömningsinstitutet S&P Global Ratings har den 21 december 2018 bekräftat Alandias kreditbetyg som i januari i fjol höjdes från BBB+ till A- ”med stabil ratingutsikt”. S&P Global Ratings är ett världsomspännande kreditinstitut med verksamhet i 128 länder och en kundkrets på över en miljon företag med med tillgångar på 46,3 triljoner (!) dollar.

I samband med uppgraderingen i fjol beskrev S&P Global Ratings Alandias framtidsutsikter som konkurrenskraftiga, särskilt på de svenska och finländska marknaderna. Då noterades också att köpet av 44,48 procent av Nordisk Marinförsäkring AB förväntas vara neutralt i kreditvärderingen.

S&P said Alandia, which is based in the Swedish-speaking autonomous region of Åland, enjoys a good competitive position in its markets, particularly Finnish and Swedish marine insurance. Its acquisition of a 44.48% stake in Nordisk Marinförsäkring AB is also expected to be neutral to its credit standing, according to the agency.

Alandia Försäkring som grundades 1938 av åländska rederier kan därmed fortsätta den inslagna vägen där tillväxt är ett av målen. För att nå även de större europeiska rederierna är en stark balansräkning avgörande och därför är kreditbetyget synnerligen värdefullt. Kreditbedömningen baserar sig även på Alandias nuvarande modell avseende finansiella investeringar samt balanserade och riskbedömningsfokuserade tillväxtstrategi.

– S&P:s bekräftelse av kreditbetyget är resultatet av ett disciplinerat arbete med att hantera såväl försäkrings- som investeringsrisker på ett balanserat och långsiktigt sätt till förmån för våra kunder, kommenterar vd Tony Karlström det färska kreditbetyget.

 

Varför är kreditrating viktigt? S&P Global Ratings har svaret.

Viking laddar för Estland

Sommaren är över oss och rederierna vässer klorna i kampen om passagerarna mellan Finland och Estland.
Läs mer »
Mats Löfström i Stockholm.

’Sänk svenska avgifter’

Den åländske riksdagsledamoten Mats Löfström talade i dag på ett seminarium i Sveriges riksdag om farledsavgifter och lade fram en önskan
Läs mer »

Två år till för Mimer

Godby Shippings fartyg M/S Mimer stannar kvar i Karibien sedan vd Dan Mikkola och vi
Läs mer »
Foto: Raul Vaine, Jörgen Pettersson, Peter Asklander.

Åland väljer Nanol till fartyg

Ålands landskapsregering har gått in för att köpa Nanol Technologies, som Ålands Sjöfart p
Läs mer »
Tanja Ilic och Kjell Gestranius. Foto: Jörgen Pettersson.

De tar strid mot friktionen

Om all friktion kunde minimeras skulle mängden utsläpp i världen sjunka radikalt och världshandeln löpa ännu smidigare och, framför allt,
Läs mer »
Från vänster: He Xiaojing, Kenneth Johansson, Conny Dahlqvist, Ulf Hagström, Ilona Haarlaa, Hanna-Kaisa Yrjänäinen och Esa Kaarakainen.

Fabrikstest av Vikings propeller

Viking Lines fartyg M/S Viking Glory som kölsträcktes förra veckan i Kina är unikt på fler
Läs mer »