• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Bekräftat betyg för Alandia

Alandia Försäkring som i dag är ett av Nordens ledande sjöförsäkringsbolag går in i 2019 med goda nyheter. Det ledande kreditbedömningsinstitutet S&P Global Ratings har den 21 december 2018 bekräftat Alandias kreditbetyg som i januari i fjol höjdes från BBB+ till A- ”med stabil ratingutsikt”. S&P Global Ratings är ett världsomspännande kreditinstitut med verksamhet i 128 länder och en kundkrets på över en miljon företag med med tillgångar på 46,3 triljoner (!) dollar.

I samband med uppgraderingen i fjol beskrev S&P Global Ratings Alandias framtidsutsikter som konkurrenskraftiga, särskilt på de svenska och finländska marknaderna. Då noterades också att köpet av 44,48 procent av Nordisk Marinförsäkring AB förväntas vara neutralt i kreditvärderingen.

S&P said Alandia, which is based in the Swedish-speaking autonomous region of Åland, enjoys a good competitive position in its markets, particularly Finnish and Swedish marine insurance. Its acquisition of a 44.48% stake in Nordisk Marinförsäkring AB is also expected to be neutral to its credit standing, according to the agency.

Alandia Försäkring som grundades 1938 av åländska rederier kan därmed fortsätta den inslagna vägen där tillväxt är ett av målen. För att nå även de större europeiska rederierna är en stark balansräkning avgörande och därför är kreditbetyget synnerligen värdefullt. Kreditbedömningen baserar sig även på Alandias nuvarande modell avseende finansiella investeringar samt balanserade och riskbedömningsfokuserade tillväxtstrategi.

– S&P:s bekräftelse av kreditbetyget är resultatet av ett disciplinerat arbete med att hantera såväl försäkrings- som investeringsrisker på ett balanserat och långsiktigt sätt till förmån för våra kunder, kommenterar vd Tony Karlström det färska kreditbetyget.

 

Varför är kreditrating viktigt? S&P Global Ratings har svaret.
M/S Møysalen på väg in i Sandnessjøen. Foto: Boreal.

Norskt intresse för Föglölinjen

I dag är det 69 dagar kvar innan anbuden på den så kallade Föglölinjen mellan Svinö och Mellanholm ska vara inlämnade till Ålands landska
Läs mer »

Kändistätt på Rosella

Ute råder minusgrader men ombord på M/S Rosella höjs temperaturen när våren snart kommer.
Läs mer »

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »