Aurora Botnia blir namnet

I maj år 2021 ska hon levereras från Rauma Marine Construction och som ett av världens mest utvecklade och miljövänliga fartyg inleda trafik mellan Vasa och Umeå. I dag står det klart att det nya fartygets namn blir M/S Aurora Botnia, inspirerat av det väderfenomen som vi har mer av än någon annanstans i världen.

– Norrsken eller polarsken på latin är Aurora borealis och det är ju ett fenomen vi kan beundra på våra breddgrader. Därav namnet Aurora. Botnia berättar var vi befinner oss, förklarar Bertil Hammarstedt, vd för Kvarken Link.

Kvarken Link ordnade en namntävling där det kom in nästan 2.500 namnförslag.

– Namnet måste hålla i tiden, och vad passar bättre än Aurora Botnia för vårt nya fartyg som blir världens miljövänligaste passagerarfärja och namnet ska vara lätt att uttala på svenska, finska och engelska, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline.

Kvarken Links nya färja som byggs vid skeppsvarvet Rauma Marine Constructions och ersätter Wasa Express kommer i trafik våren 2021. Den kommer att trafikeras av Wasaline och köra rutten Vasa – Umeå.

– Vi är mycket glada att namntävlingen engagerat så mycket människor. Vi har gått igenom alla fina namnförslag. Det fanns 52 förslag som innehöll ordet Aurora, tillägger Catarina Fant, marknadschef för Kvarken Link.
 

Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »