Anton söker svar om lyxyachter

När Anton Svanström var (riktigt) ung såg han framför sig en karriär som skulle innefatta nya vyer och andra kunskaper. Därför valde han att gå till sjöss. I år studerar han sista året till sjökapten på Aboa Mare i Åbo och jobbar parallellt som styrman på en av de allra största lyxjakterna som finns här i världen. Slutarbetet som Anton just nu arbetar med handlar om just yachtbranschen och hur skolsystemet i Finland, Sverige och på Åland kunde hitta möjligheterna i den växande branschen. Mot den här bakgrunden söker Anton Svanström din hjälp. På den här länken kan du gå in och göra undersökningen som tar bara några minuter!

Innan Anton Svanström kom dit han är i dag har en rad olika fartyg passerat; han har jobbat på 15-20 olika, nästan alla Viking Lines färjor, Godby Shippings roro-fartyg, Finnlines och så vidare.

– Jag gillar en omväxlade vardag och alla utmaningar, det finns inget bättre än att lyckas med något utmanande, säger Svanström.

När det gäller karriären har den hittills, med råge, uppfyllt kraven på nya vyer.

– Jag har besökt de flesta splatser på Östersjön, sett otroliga väderfenomen i bottniska viken. Jag har också besökt de flesta av de karibiska öarna med de vita stränderna. Södra Frankrike, Italien, Sardinien, Capri, Kroatsien, Montenegro och många fler har det också blivit.

 

Niklas väg mot världens största

Maskinmästaren Niklas Fabritius, 32, är välberest och lever ett hektiskt yrkesliv som sträcker sig över hela världen.
Läs mer »

Mergus nära krock med Finnswan

Finferries landsvägsfärja Mergus som trafikerar mellan Korpo och Houtskär var i dag onsdag nära att kollidera med Finnlines ropax-fartyg
Läs mer »

Shippingtoppar möts i Helsingfors

Det europeiska sjöklustrets toppar samlas till Breaking Waves-konferensen i Helsingfors den 21 november.
Läs mer »

Fler söker sig till sjöfarten

Sjöfartsverket och Transportföretagen ansvarade gemensamt under juli månad för Sjöfartskonvojen.
Läs mer »

Nytt lastcentrum för Viking Line

Stockholms Hamnar har tillsammans med Viking Line investerat i ny speditionsbyggnad för Viking Lines cargotrafik i Masthamnen.
Läs mer »

Läsarkryssning till Grekland

Det är när tiderna mörknar som det är viktigt att planera för framtiden och ljuset!
Läs mer »