Anton söker svar om lyxyachter

När Anton Svanström var (riktigt) ung såg han framför sig en karriär som skulle innefatta nya vyer och andra kunskaper. Därför valde han att gå till sjöss. I år studerar han sista året till sjökapten på Aboa Mare i Åbo och jobbar parallellt som styrman på en av de allra största lyxjakterna som finns här i världen. Slutarbetet som Anton just nu arbetar med handlar om just yachtbranschen och hur skolsystemet i Finland, Sverige och på Åland kunde hitta möjligheterna i den växande branschen. Mot den här bakgrunden söker Anton Svanström din hjälp. På den här länken kan du gå in och göra undersökningen som tar bara några minuter!

Innan Anton Svanström kom dit han är i dag har en rad olika fartyg passerat; han har jobbat på 15-20 olika, nästan alla Viking Lines färjor, Godby Shippings roro-fartyg, Finnlines och så vidare.

– Jag gillar en omväxlade vardag och alla utmaningar, det finns inget bättre än att lyckas med något utmanande, säger Svanström.

När det gäller karriären har den hittills, med råge, uppfyllt kraven på nya vyer.

– Jag har besökt de flesta splatser på Östersjön, sett otroliga väderfenomen i bottniska viken. Jag har också besökt de flesta av de karibiska öarna med de vita stränderna. Södra Frankrike, Italien, Sardinien, Capri, Kroatsien, Montenegro och många fler har det också blivit.

 

Åländsk duo söker mervärde

Novamare Partners Ab grundades i februari 2019 av entreprenörerna Anders Nordlund och Kent Nyström tillsammans med Ålands Utvecklings
Läs mer »

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »