• Foto: Raul Vaine, Jörgen Pettersson, Peter Asklander.
    Foto: Raul Vaine, Jörgen Pettersson, Peter Asklander.
  • Foto: Raul Vaine, Jörgen Pettersson, Peter Asklander.

Åland väljer Nanol till fartyg

Ålands landskapsregering har gått in för att köpa Nanol Technologies, som Ålands Sjöfart presenterat tidigare, till ytterligare tre fartyg, vid sidan av M/S Skarven som använt additivet sedan några år tillbaka. Beslutet är ett resultat av goda erfarenheter från Skarven och under våren har parterna nått ett resultat som blev offentligt i går.

Att använda Nanol är även ett led i Ålands landskapsregerings (LR) hållbarhetsarbete som riktar in sig på miljövänliga transporter. LR börjar använda Nanolet under sommaren 2019 med avsikten att sänke bränslekonsumtionen och utsläppen samt minska slitaget på fartygens motorer.

– Vi är såklart glada att Ålands landskapsregering går in för Nanol. Detta är ett viktigt steg i rätt riktning för bättre havsmiljö i Östersjön och jag hoppas fler organisationer och länder följer efter, säger Tanja Ilic, vd för Nanol Technologies.
 

Satu var först i hela Sverige

Hon tvekade rätt länge kring att söka sin framtid inom sjöfarten.
Läs mer »

”Jag älskar skärgård och fartyg”

Östersjöns just nu mest omdiskuterade sjöfartsaktör heter Jakob Johansson och är 37 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm.
Läs mer »

37-årig jurist ruskar om Viking

Frågan alla ställer sig i dag är: vem är Jakob Johansson och vilka är hans avsikter kring Viking Line?
Läs mer »

Rafael säljer Viking Line

Rikssvenska fastighetsentreprenören Jakob Johansson, 37, köper Rafael-familjens aktier i Viking Line för 33,3 miljoner euro.
Läs mer »

Nytt samarbete om sjöfart

Namnet är Fairway Forward.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum.
Läs mer »