• M/S Skarven ligger vid kaj
    M/S Skarven ligger vid kaj
  • M/S Skarven ligger vid kaj

Skarven på dock igen

För andra gången på ett år är M/S Skarven på dock och därmed ur trafik. I fjol i månadsskiftet mars-april dockades fartyget för ”planerat underhåll som bottenmålning och underhållsarbeten i maskin och arbeten med bogvisiret”. I år är det dags för halning av huvudmaskinerna samt byte av de boxkylar som bland annat stoppade fartyget en dag i januari.

Skarven som dockas i Nådendal dit hon anlände tidigt på tisdagsmorgonen blir borta från Föglötrafiken till och med fredagen den 13 april. Under tiden ersätter m/s Knipan m/s Skarven på Föglölinjen. M/s Ejdern ersätter i sin tur m/s Knipan på linjen Hummelvik-Torsholma. Från lördagen den 14 april klockan 06:30 från Degerby planeras m/s Skarven trafikera igen på Föglölinjen. 

”Resenärer på Föglölinjen uppmanas att lämna bilen till följd av kapacitetsbrist”, skriver trafikavdelningen vid Ålands landskapsregering och tillägger:

”Bilköer kommer att uppstå eftersom m/s Knipans lastkapacitet är mindre än m/s Skarvens. Försök att undvika transport av fordon mellan Svinö och Degerby under tiden Skarven är ur trafik. Alla fordon kommer inte att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen.”

Söndag 8 april 2018 kör m/s Knipan extra avgångar klockan 19:40 från Degerby och 20:15 från Svinö.

Eftersom Knipans kapacitet är mindre än Skarvens ber landskapsregeringen att resenärer på Föglölinjen lämnar bilen och använder kollektivtrafiken istället. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen sex gånger per vardag till Mariehamn och bussturlistan finns på Ålandstrafikens hemsida.

Åland redo för kryssare

Åland och ålänningarna står redo inför årets kryssningssäsong som inleds den 3 maj då AIDAcara anländer.

Läs mer »

Vasa miljonsatsar på ny färja

Det finns ett starkt politiskt stöd för att Wasalines ska kunna bygga ett nytt fartyg för 115 miljoner euro för sin trafik mellan Vasa...

Läs mer »
Över nittio intresserade deltog.

Storpublik hörde om färjor

”Nu är det dags att förnya tonnaget i en miljövänlig riktning.”  Så sammanfattar Ålands Natur & Miljös kansliledare Simon...

Läs mer »

Historiskt beslut om utsläpp

Fredagen den 13 april blev absolut ingen otursdag – tvärtom.

Läs mer »

Finferries köper halva Ansgar

Rederiet Ansgar Ab som bland annat sköter Föglötrafiken och M/S Skarven har fått en ny storägare i statliga trafikbolaget Finferries.

Läs mer »

Mercy Ships och Stena till final

Mercy Ships är finalist i Årets Insamlare 2017...

Läs mer »