• M/S Skarven ligger vid kaj
    M/S Skarven ligger vid kaj
  • M/S Skarven ligger vid kaj

Skarven på dock igen

För andra gången på ett år är M/S Skarven på dock och därmed ur trafik. I fjol i månadsskiftet mars-april dockades fartyget för ”planerat underhåll som bottenmålning och underhållsarbeten i maskin och arbeten med bogvisiret”. I år är det dags för halning av huvudmaskinerna samt byte av de boxkylar som bland annat stoppade fartyget en dag i januari.

Skarven som dockas i Nådendal dit hon anlände tidigt på tisdagsmorgonen blir borta från Föglötrafiken till och med fredagen den 13 april. Under tiden ersätter m/s Knipan m/s Skarven på Föglölinjen. M/s Ejdern ersätter i sin tur m/s Knipan på linjen Hummelvik-Torsholma. Från lördagen den 14 april klockan 06:30 från Degerby planeras m/s Skarven trafikera igen på Föglölinjen. 

”Resenärer på Föglölinjen uppmanas att lämna bilen till följd av kapacitetsbrist”, skriver trafikavdelningen vid Ålands landskapsregering och tillägger:

”Bilköer kommer att uppstå eftersom m/s Knipans lastkapacitet är mindre än m/s Skarvens. Försök att undvika transport av fordon mellan Svinö och Degerby under tiden Skarven är ur trafik. Alla fordon kommer inte att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen.”

Söndag 8 april 2018 kör m/s Knipan extra avgångar klockan 19:40 från Degerby och 20:15 från Svinö.

Eftersom Knipans kapacitet är mindre än Skarvens ber landskapsregeringen att resenärer på Föglölinjen lämnar bilen och använder kollektivtrafiken istället. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen sex gånger per vardag till Mariehamn och bussturlistan finns på Ålandstrafikens hemsida.

Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »