• M/S Skarven ligger vid kaj
    M/S Skarven ligger vid kaj
  • M/S Skarven ligger vid kaj

Skarven på dock igen

För andra gången på ett år är M/S Skarven på dock och därmed ur trafik. I fjol i månadsskiftet mars-april dockades fartyget för ”planerat underhåll som bottenmålning och underhållsarbeten i maskin och arbeten med bogvisiret”. I år är det dags för halning av huvudmaskinerna samt byte av de boxkylar som bland annat stoppade fartyget en dag i januari.

Skarven som dockas i Nådendal dit hon anlände tidigt på tisdagsmorgonen blir borta från Föglötrafiken till och med fredagen den 13 april. Under tiden ersätter m/s Knipan m/s Skarven på Föglölinjen. M/s Ejdern ersätter i sin tur m/s Knipan på linjen Hummelvik-Torsholma. Från lördagen den 14 april klockan 06:30 från Degerby planeras m/s Skarven trafikera igen på Föglölinjen. 

”Resenärer på Föglölinjen uppmanas att lämna bilen till följd av kapacitetsbrist”, skriver trafikavdelningen vid Ålands landskapsregering och tillägger:

”Bilköer kommer att uppstå eftersom m/s Knipans lastkapacitet är mindre än m/s Skarvens. Försök att undvika transport av fordon mellan Svinö och Degerby under tiden Skarven är ur trafik. Alla fordon kommer inte att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen.”

Söndag 8 april 2018 kör m/s Knipan extra avgångar klockan 19:40 från Degerby och 20:15 från Svinö.

Eftersom Knipans kapacitet är mindre än Skarvens ber landskapsregeringen att resenärer på Föglölinjen lämnar bilen och använder kollektivtrafiken istället. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen sex gånger per vardag till Mariehamn och bussturlistan finns på Ålandstrafikens hemsida.

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »