Sea Lines söker förstärkning

Ålandsägda Sea Lines är sedan år 2011 ett ledande rederi inom Ro-Pax på Svarta havet. Med fartyget Sea Partner bedriver bolaget linjetrafik mellan Turkiet och Ukraina. Nu söker man förstärkning till kontoret på Åland i form av en Operations Manager. Här finns mer att läsa om tjänsten.

”Det är önskvärt att den som söker har akademisk examen eller efrfarenhet av sjöfart och logistik”, säger vd Joakim Lindblom som Ålands Sjöfart tidigare porträtterat.

Den mörkare bilden på Sea Partner är tagen i Haydarpasa, vilket är hemmahamn för rederiet i Turkiet. Haydarpasa ligger i Turkiets största stad Istanbul och är belägen vid Bosporen, sundet som delar staden i två kontinenter, den europeiska och den asiatiska sidan. Bakom fartyget kan man se siluetterna av stadens många historiska monument.

Som kuriosa kan nämnas att fartygen som kom att kallas Searunner-serien bidrog till en stor del av framgången för Stena Line under 1980- och 1990-talet. Rederiet byggde totalt elva systrar på Hyundai Shipbuilding & Heavy Industries Company Ltd i Korea. Orsaken till framgången var ytterst god lastförmåga, låga driftkostnader och flexibilitet; idealiska egenskaper för längre sjötransporter vilket också öppnade upp för nya marknader. Det sägs att man fick den elfte på köpet om man beställde de första tio utan att pruta på priset!