Sea Lines söker förstärkning

Ålandsägda Sea Lines är sedan år 2011 ett ledande rederi inom Ro-Pax på Svarta havet. Med fartyget Sea Partner bedriver bolaget linjetrafik mellan Turkiet och Ukraina. Nu söker man förstärkning till kontoret på Åland i form av en Operations Manager. Här finns mer att läsa om tjänsten.

”Det är önskvärt att den som söker har akademisk examen eller efrfarenhet av sjöfart och logistik”, säger vd Joakim Lindblom som Ålands Sjöfart tidigare porträtterat.

Den mörkare bilden på Sea Partner är tagen i Haydarpasa, vilket är hemmahamn för rederiet i Turkiet. Haydarpasa ligger i Turkiets största stad Istanbul och är belägen vid Bosporen, sundet som delar staden i två kontinenter, den europeiska och den asiatiska sidan. Bakom fartyget kan man se siluetterna av stadens många historiska monument.

Som kuriosa kan nämnas att fartygen som kom att kallas Searunner-serien bidrog till en stor del av framgången för Stena Line under 1980- och 1990-talet. Rederiet byggde totalt elva systrar på Hyundai Shipbuilding & Heavy Industries Company Ltd i Korea. Orsaken till framgången var ytterst god lastförmåga, låga driftkostnader och flexibilitet; idealiska egenskaper för längre sjötransporter vilket också öppnade upp för nya marknader. Det sägs att man fick den elfte på köpet om man beställde de första tio utan att pruta på priset!

Viking-satsning på sommar-Tallinn

Även i år satsar Viking Line på utökad sommartrafik mellan Helsingfors och Tallinn.
Läs mer »
M/S Bothnia hissar den finländska flaggan den 7 juni. På bilden befälhavaren Anssi Partio och Fleet Manager Matti Jerkkola.

Två fartyg får finländsk flagg

Rederiprojektet Aalto Shipping Company går framåt och nådde nyligen en milstolpe då bolaget hissade den finländska flaggan på de
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Saga Pearl II på Ålandsbesök

Sakta men säkert kom lyxiga kryssningsfartyget M/S Saga Pearl II till Mariehamn i dag på morgonen för att stanna hela dagen.
Läs mer »
Foto: Jonathan Pettersson

Från piratattack till lugna Åland

I dag anländer lyxiga kryssningsfartyget M/S Star Breeze för första gången till Fredens öar och Mariehamn med 212 gäster ombord i 106 svi
Läs mer »
Foto: Owe Ehlén

Svensk flagg för åländskt fartyg

Ett av Stockholms just nu mest fotograferade fartyg heter M/S Ann Christine och ägs av åländska Färjsundsterminalen Ab och makarna Anders
Läs mer »
Foto: Janis Pavlus/ TallinkSilja.

Välkommen till Åland, Ola!

Sjökapten Ola Bengtsson från Helsingborg har i sexton år kört Silja Lines fartyg mellan Stockholm och Helsingfors.
Läs mer »