Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in. För Viking Lines del betyder det bland annat fler kortkryssningar än vanligt och fler passagerare i rörelse.

På basis av Viking Lines förhandsbokningar för innevarande sommar bokas kryssningsresor livligare än i fjol. De extra avgångarna till Tallinn ökar kapaciteten under sommarmånaderna på den populära rutten. Också mängden förhandsbokningar för juli på t.ex. rutten Helsingfors–Stockholm är klart större än i fjol. Å andra sidan bokas sommarkryssningar ofta på stundens ingivelse och tillgången på bl.a. Picknick-dagskryssningar från Åbo är fortfarande god.

Enligt Viking Lines senaste kundundersökning åker folk på kryssning framför allt för att komma bort från vardagen. De näst viktigaste orsakerna för en kryssning var längtan till havet och trevliga upplevelser. Under sommaren satsas det också extra mycket på program för barnfamiljer samt avslappnande tidsfördriv ombord på båtarna, också på korta resor. Detta syns i den ökade efterfrågan på familjehytter och t.ex. sex timmars sommarkryssningar från Helsingfors.  

Efterfrågan på resor från Helsingfors till Stockholm i juli är betydligt livligare än i fjol.  

– Familjehytterna är ofta bland de första som blir fullbokade, men i månadsskiftet juli-augusti finns ännu lediga fyrapersonershytter, som rymmer en familj utmärkt. Då det finländska sommarvädret överraskar är t.ex. en Picknick-dagskryssning från Åbo ett bra alternativ, då där finns program för hela familjen, rekommenderar Viking Lines regionchef Mette Lindroth.

Kort om Viking Line

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »