Fortsatt tillväxt för Wasaline

M/S Wasa Express och Wasaline fortsätter visa fina siffror i sin trafik mellan Vasa och Umeå. Efter att årets första kvartal är färdigräknat redovisar bolaget som startade 2013 nya rekordsiffror och ökande marknadsandelar.

Antalet passagerare växte med 13,6 procent i jämförelse med fjolåret som också var ett rekordår. Vill man jämföra med första kvartalet för trafikstarten 2013 är ökningen hela 71,5 procent.

På lastsidan är siffrorna ännu starkare. Volymerna ökade med 12,5 procent, mängden lastmeter med 18 procent och vikten med åtta procent.

En av förklaringarna till framgångarna är Wasalines marknadsföring av destinationerna på såväl svenska som finländska sidan. Rederiet har aktivt gått in för att sälja såväl hotell- som upplevelsepaket vilket börjar ge resultat. Vd Peter Ståhlberg kommenterar:

– Det är glädjande att se att vår nya webbokning på frakten som lanserades i början på året har emottagits bra och är en av orsakerna att vi fortsätter vår positiva ökning på frakten. Konceptet med god mat och service som vi är kända för här i Kvarken fortsätter. Vi har lanserat en ny skärgårdsmeny i samarbete med den åländska mästerkocken Michael Björklund, så vi förväntar oss nya rekord i fortsättningen också.

Åland redo för kryssare

Åland och ålänningarna står redo inför årets kryssningssäsong som inleds den 3 maj då AIDAcara anländer.

Läs mer »

Vasa miljonsatsar på ny färja

Det finns ett starkt politiskt stöd för att Wasalines ska kunna bygga ett nytt fartyg för 115 miljoner euro för sin trafik mellan Vasa...

Läs mer »
Över nittio intresserade deltog.

Storpublik hörde om färjor

”Nu är det dags att förnya tonnaget i en miljövänlig riktning.”  Så sammanfattar Ålands Natur & Miljös kansliledare Simon...

Läs mer »

Historiskt beslut om utsläpp

Fredagen den 13 april blev absolut ingen otursdag – tvärtom.

Läs mer »

Finferries köper halva Ansgar

Rederiet Ansgar Ab som bland annat sköter Föglötrafiken och M/S Skarven har fått en ny storägare i statliga trafikbolaget Finferries.

Läs mer »

Mercy Ships och Stena till final

Mercy Ships är finalist i Årets Insamlare 2017...

Läs mer »