Fortsatt tillväxt för Wasaline

M/S Wasa Express och Wasaline fortsätter visa fina siffror i sin trafik mellan Vasa och Umeå. Efter att årets första kvartal är färdigräknat redovisar bolaget som startade 2013 nya rekordsiffror och ökande marknadsandelar.

Antalet passagerare växte med 13,6 procent i jämförelse med fjolåret som också var ett rekordår. Vill man jämföra med första kvartalet för trafikstarten 2013 är ökningen hela 71,5 procent.

På lastsidan är siffrorna ännu starkare. Volymerna ökade med 12,5 procent, mängden lastmeter med 18 procent och vikten med åtta procent.

En av förklaringarna till framgångarna är Wasalines marknadsföring av destinationerna på såväl svenska som finländska sidan. Rederiet har aktivt gått in för att sälja såväl hotell- som upplevelsepaket vilket börjar ge resultat. Vd Peter Ståhlberg kommenterar:

– Det är glädjande att se att vår nya webbokning på frakten som lanserades i början på året har emottagits bra och är en av orsakerna att vi fortsätter vår positiva ökning på frakten. Konceptet med god mat och service som vi är kända för här i Kvarken fortsätter. Vi har lanserat en ny skärgårdsmeny i samarbete med den åländska mästerkocken Michael Björklund, så vi förväntar oss nya rekord i fortsättningen också.

Foto: blog.luebecker-hafenforum.de

Systerfartyg till Meriaura

VG-Shipping som hör till Meriaura Group har köpt två lastfartyg och kontrollerar därmed tjugo fartyg
Läs mer »
Foto: Meriaura

Prima Shipping köper Antonia

Finländska Prima Shipping växer och har köpt torrlastaren M/S Antonia från Helmer Lundström Ab som
Läs mer »

Slimmat Alandia siktar på Europa

Åländska sjöförsäkringsbolaget Alandia vädrar nya marknader efter vårens och sommarens affärer där man strategiskt gått in för att koncen
Läs mer »

Hälsningar från Asien

Att välja en karriär till sjöss gör det möjligt att arbeta över hela världen.
Läs mer »

Hårda krav på fartygsutsläpp

Den internationella sjöfarten är satt under hård press beträffande utsläppen från fartygen.
Läs mer »

Lotspriser stiger inte

För andra året i följd väljer finländska lotsorganisationen Finnpilot att inte höja proserna fö
Läs mer »