Fortsatt tillväxt för Wasaline

M/S Wasa Express och Wasaline fortsätter visa fina siffror i sin trafik mellan Vasa och Umeå. Efter att årets första kvartal är färdigräknat redovisar bolaget som startade 2013 nya rekordsiffror och ökande marknadsandelar.

Antalet passagerare växte med 13,6 procent i jämförelse med fjolåret som också var ett rekordår. Vill man jämföra med första kvartalet för trafikstarten 2013 är ökningen hela 71,5 procent.

På lastsidan är siffrorna ännu starkare. Volymerna ökade med 12,5 procent, mängden lastmeter med 18 procent och vikten med åtta procent.

En av förklaringarna till framgångarna är Wasalines marknadsföring av destinationerna på såväl svenska som finländska sidan. Rederiet har aktivt gått in för att sälja såväl hotell- som upplevelsepaket vilket börjar ge resultat. Vd Peter Ståhlberg kommenterar:

– Det är glädjande att se att vår nya webbokning på frakten som lanserades i början på året har emottagits bra och är en av orsakerna att vi fortsätter vår positiva ökning på frakten. Konceptet med god mat och service som vi är kända för här i Kvarken fortsätter. Vi har lanserat en ny skärgårdsmeny i samarbete med den åländska mästerkocken Michael Björklund, så vi förväntar oss nya rekord i fortsättningen också.

Populärt med sommarkryss

Det är under sommarens semestrar som den största delen av rederiernas intänkter ska in.
Läs mer »

Rekordstart för Wasaline

Sommaren är inte vbara varm, solig och skön. För Wasaline är den rentav glödhet!
Läs mer »
Foto: Yvonne Lindeman

Shantyhyllning i Mariehamn

Historien får aldrig glömmas bort. Att vi i dag kan dra nytta av sjöfarten är ett resultat av uppoffringar bortom det begripliga.
Läs mer »
M/S Hamburg anländer onsdag.

M/S Hamburg först under tät vecka

I dag är M/S Hamburg på besök i Mariehamn.
Läs mer »
Elektra som går mellan Pargas och Nagu.

Nytt prestigepris för Elektra

Finferries hybridfärja Elektra har för andra gången i år vunnit ett internationellt pris.
Läs mer »

Nytt lyft för svensk sjöfart

Regeringen i Sverige har
Läs mer »