Eftersom bolagets nuvarande VD Tor-Erik Söderlund går i pension i mitten av 2018 söker vi en ny

Verkställande Direktör

Tillträde vid årsskiftet eller enligt överenskommelse. Vi söker en person som tycker om ett mångsidigt och självständigt arbete med både administrativa och praktiska arbetsuppgifter.

I samarbete med styrelsen ansvara du bl.a. för bolagets strategier och utveckling. Du säkerställer att det i bolaget finns relevanta riktlinjer, instruktioner och rutiner m.m. Du är en engagerad person som har lätt att sammarbeta med vår personal, våra kunder och leverantörer. 

Du arbetar bl.a. med:
–    Ekonomi, schemaläggning, övriga personalfrågor, kontakter med kunder och sammarbetspartner.
–    Nya och ombyggnadsprojekt i hamnen samt upphandling.
–    Bolagets IT-utveckling. 
–    Underhållet av hamnanläggningarna och säkerheten för personalen och allmänheten (ISPS) i samarbete med ledande hamnövervakaren.
Du rapporterar till styrelsen, olika myndigheter och organisationer samt till revisorerna.    

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning i ekonomi eller teknik samtidigt som du har kunskap om det andra området. 

Arbetserfarenhet inom sjöfartsbranschen, språkkunskaper och erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Mera information får du genom att kontakta styrelseordförande Fredrik Karlström tel. +358400721274 eller VD Tor-Erik Söderlund tel. +3584575221619

Din ansökan med CV och löneanspråk skall vara Långnäs Hamn Ab tillhanda senast den 17.10 kl. 16 under adress Långnäsvägen 638, AX-22630 LUMPARLAND eller per mail till langnashamn.tes@aland.net

Långnäs Hamn Ab ägs av Ålands landskapsregering. Bolaget äger i sin tur hamnen med faciliteter i Långnäs i Lumparland. Till hamnen anländer fartyg under natten och på dagen. Hamnen har ca 3.200 anlöp per år. Bolagets omsättning är ca 2 miljoner euro. Antalet anställda är 10 personer plus inhoppare.