Sea Lines är sedan starten 2011 ett ledande rederi inom Ro-Pax på Svarta Havet. Vi förenar frakt- och passagerartjänster genom att leverera täta, pålitliga och säkra sjötransporter till transport- och speditionsföretag. Vi utvecklar och levererar även industriella logistiklösningar i nära samarbete med tillverkare av tunga industrivaror.

Sea Lines söker nu en Operations Manager till bolagets verksamhet i Svarta Havet med stationering på Åland. På Sea Lines trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill arbeta i ett växande bolag där din insats gör skillnad. Om Operations Manager Arbetet som Operations Manager innefattar, men inte uteslutande, att du:

– Ansvarar, leder och fördelar arbetet vid hamnanlöp och godsflöden i terminalerna.

– Etablerar, styr och utvecklar systemprocesser i samarbete med hela organisationen.

– Har daglig kontakt med fartyg samt underleverantörer Rollen som Operations Manager.

I rollen som Operations Manager är du ansvarig för aktivitet samt en grupp medarbetare i angränsande länder till Svarta Havet. Rollen innebär därför att du kommer att befinna dig på en del resor. Du rapporterar till VD och är en del av ledningsgruppen vilket innebär att du deltar i ledningsgruppsarbete för att utveckla bolaget och nå respektive mål tillsammans med övriga i gruppen. I ledarrollen arbetar du aktivt med att motivera och inspirera dina medarbetare genom att ge dom rätt förutsättningar, stöd och feedback. Du skapar en miljö för effektivt teamarbete med fokus på att skapa värde för både kund och Sea Lines. Du coachar dina medarbetare inom arbete inom operations, förhandlingar och professionella relationer.

Vi söker dig som:

– Har en akademisk examen inom sjöfart, logistik eller minst tre års likvärdig erfarenhet.

– Har god datorvana, systemintresse och kunskaper i Officepaketet.

– Behärskar svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att lyckas i denna position måste du vara analytisk och strukturerad. Vi förväntar oss att du är en duktig kommunikatör och att du kan skapa relationer både inom organisationen och utanför. Du har en affärsorienterad inställning där du kan ifrågasätta, utmana och vara kreativ. Du har också möjlighet att se saker från olika perspektiv med stort intresse att kontinuerligt förbättra och utveckla aktuella processer och rutiner. Dessutom är du en självständig individ och en angelägen lagspelare som vill växa och utvecklas inom ditt kompetensområde. För frågor om tjänsten, kontakta VD, Joakim Lindblom via +358 40 17 39 555 eller joakim.lindblom@slsf.fi Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Urval kommer att ske löpande.