Viking Line Abp är ett börsnoterat aktiebolag och det marknadsledande varumärket i passagerartrafiken på Östersjön med trafik mellan Finland, Åland och Sverige samt mellan Finland och Estland. Koncernen bedriver trafik med sju fartyg och omsätter c:a 520 miljoner euro. Den årliga trafikvolymen uppgår till drygt 6,5 miljoner passagerare och c:a 132.000 fraktenheter. Antalet årsarbetsplatser är ca 2.700.
Vår IT-Projektportfölj omfattar projekt inom försäljning, kommersiella tjänster ombord, fartygsdrift, frakt, terminaler, finans, HR och IT. Då vi behöver förstärka våra resurser för att kunna leverera professionella lösningar under vår digitala resa söker vi nu en erfaren

IT-Projektledare

som självständigt kan leda projekt från uppstart till leverans. Arbetet är både utmanande, roligt och du får rika möjligheter att vidga din kompetens i samarbetet med dina nya kollegor.

Arbetsuppgifter

Ta fram projektuppdrag på basen av beställarens krav.

Planera, budgetera och leda projekt från början till slut.

Stöda beställaren med att beskriva processer och krav.

Rapportera om projekt till olika forum och styrgrupper.

Förankra lösningar i informations- och systemarkitekturen med fokus på säkerhet.

Leda olika IT-projekt som bl.a. systemutvecklingsprojekt och implementationer.

Upphandla externa systemlösningar vid behov.

Delta aktivt i utvecklandet av projektmodellen.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

Lämplig högskoleutbildning med flera års erfarenhet som projektledare för IT-projekt.

Behärskar agila projektmetoder, men även vattenfallsmetoden. Det är en merit om du är certifierad projektledare och van att leda flera projekt samtidigt.

Gedigen erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och integrationer inklusive utveckling av appar och online lösningar.

Verksamhetsorienterad med känsla för vad som genererar pengar för företaget.

Vana att hantera krav och beskriva målbild, delegera arbetsuppgifter samt förmåga att följa upp att uppgifter utförs enligt plan.

Erfarenhet av att upphandla externa lösningar.

Kompetens inom informations- och systemarkitektur.

Vana att jobba med Jira och projektverktyg.

God organisatör, strukturerad och systematisk, samt har en god social kompetens. Du är en bra problemlösare och teamspelare.

Meriterande om du har erfarenheter från rederi-, rese- eller transportbranschen.

Flytande kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav. Det är en merit om du även behärskar finska.

Vi söker dig som är intresserad av att långsiktigt utvecklas tillsammans med oss på Viking Line med mål att i framtiden kunna ta andra ledande roller inom IT-funktionen. Självfallet erbjuder vi möjligheter till utbildning och certifieringar. Stationeringsort är Mariehamn, men alternativa orter inom vårt trafikområde kan diskuteras.

För närmare upplysningar om tjänsten är du välkommen att kontakta Sten Smeds, IT Project Portfolio Manager, på tfn +358 40 8255881.

Sänd oss din ansökan med CV och löneanspråk senast 22.10.2018, via vår hemsida: https://www.vikingline.com/sv/sok-jobb/jobba-iland/finland-aland/