• Wärtsilä 31DF. Foto: Jörgen Pettersson.
    Wärtsilä 31DF. Foto: Jörgen Pettersson.
  • Wärtsilä 31DF. Foto: Jörgen Pettersson.

Wasaline väljer Wärtsilä 31DF

I dag står det klart att Wasaline väljer en likadan maskin som Viking Line gått in för på nybygget som just nu framskrider i Kina. Wasalines nya färja, som byggs av Rauma Marine Constructions, ska levereras i maj år 2021 och beskrivs som ett av världens mest miljövänliga och effektiva fartyg och utrustas med den senaste teknologin från Wärtsilä.

I affären, som beskrivs utförligare i pressmeddelandet nertill, ingår bland annat fyra Wärtsilä 31DF-maskiner, LNG-tankar, olika tekniska system, bogpropellrar, katalysatorer, kontroller och integrerade elektroniska- och automationssystem.

Wasalines vd Peter Ståhlberg är nöjd med överenskommelsen:

– Vi ser extremt mycket fram mot vårt nya fartyg som möter världsklass i olika avseenden med den senaste tillgängliga tekniken vilket vi är tacksamma för att Wärtsilä förser oss med. Vi känner till och litar på deras produkter. Till exempel är vårt nuvarande fartyg (M/S Wasa Express) utrustat med Wärtsilä 32 som gått imponerande 200.000 timmar. Pålitligheten är ett exempel på varför vi valt Wärtsilä på nytt.

Wärtsilä and the world.

Roro-jättar till nytt svenskt rederi

På ett rätt diskret vis har ett nytt svenskt rederi sett dagens ljus och lägger in en beställning på stora roro-fartyg i Kina.
Läs mer »
Foto: AVIC Weihai

WE Tech gör Stena miljövänligare

Morgondagens sjöfart måste vara renare än i dag och ett ständigt förnyelsearbete pågår inom världssjöfarten.
Läs mer »

Ansgar tar över M/S Alfågeln

Det blir vaktbyte kring driften av den åländska skärgårdstrafikens norra linje, mellan Hummelvik på Vårdö och Torsholma på Brändö.
Läs mer »

Ny strategi för sjöfartsforskning

Den 10 april lanserade Svensk Sjöfart en uppdaterad forskningsstrategi för 2019–2023.
Läs mer »

Skarp varning för IT-attacker

Den internationella sjöfarten är målet för avancerade IT-skurkar och shippingen borde ha högsta beredskap för en förestående cyberattack.
Läs mer »
Image: Seabourn

ABB säljer kraft till Seabourn

Kryssningsmarknaden tycks omättlig och fartygen blir bara fler och lyxigare.
Läs mer »