• www.shipspotting.com
    www.shipspotting.com
  • www.shipspotting.com

Vikingskrov till Medelhavet

Viking Lines planerade nybygge för Kapellskär-Mariehamn har sedan uppsägningen av leveransavtalet år 2011 legat i Spanien men har nu, enligt uppgifter i Shippax, sålts till Trasmediterranea som avser färdigställa fartyget och sätta det i trafik på Medelhavet i december nästa år. Viking Line beställde fartyget som gick under projektnamnet Viking ADCC (All seasons Day Cruising and Commuting) i januari år 2007 men efter flera förseningar cancellerades kontraktet tre år senare. Avsikten var från början att fartyget skulle vara färdigt i mars år 2009. Efter viss väntan återfick även Viking Line de pengar man betalt i förskott. Då skrev dåvarande vvd Kent Nyström så här i ett börsmeddelande:

”Viking Line Abp har idag i stöd av bankgarantier erhållit slutlig återbetalning av de förskottsrater som bolaget erlagt till varvet Astilleros de Sevilla i Spanien för byggandet av ett fartyg för linjen Mariehamn-Kapellskär. Återbetalningen uppgår till € 39.227.000, jämte räntor om € 4.968.900,37, totalt € 44.195.900,37. Viking Line Abp sade den 8 februari 2010 upp avtalet med varvet.”

Viking ADCC planerades för 1.500 passagerare och 320 personbilar. Den 133 meter långa och 21,9 meter breda färjans marschfarten skulle bli 22 knop. Skrovet är byggt till isklass 1 A. Efter att Viking Line drog sig ur tog det till 2013 innan skrovet till sist kunde sjösättas, här kan man läsa mer om det i Sjöfartstidningen.

En av många som var med och jobbade med Viking ADCC var Juha Gäddnäs som senare skulle starta Ecomar tillsammans med några kompisar.

Spekulationerna är såklart i gång kring var färjan ska trafikera. Enligt Shippax är det troligaste alternativet Almeria – Melilla som upphandlas i maj nästa år.

Folgefonn gjordes autonom av Wärtsilä.

Tungviktsfajt om autonoma fartyg

Det råder ingen hejd just nu på nyheterna om hur sjöfarten ska förhålla sig till framtiden i allmänhet och särskilt obemannade och/eller
Läs mer »
RMS Carelie ex RMS Ruhrort.

Maskinhaveri för RMS Carelie

Till följd av ett maskinhaveri sent på söndagskvällen har Rederi Ab Nathalies (RABN) fartyg M/S RMS Carelie bogserats till Oskarshamn för
Läs mer »
RIF:s vd Tiina Tuurnala deltog i Breaking Waves i Helsingfors.

Shippingproffs möttes i Helsingfors

Sjöklustrets främsta proffs samlades i Helsingfors för Breaking Waves-konferensen i måndag
Läs mer »

Styrelse valdes för RIF

Rederierna i Finland rf höll sitt ordinarie höstmöte i torsdags och utsåg nya styrelsemedlemmar för 2019.
Läs mer »

Jansson ny vd för Mariehamns Hamn Ab

Mariehamns Hamn Ab har utsett civilingenjören Alef Jansson, 44, från Mariehamn till ny vd. Han tillträder den 18 februari nästa år.
Läs mer »

Vikingmärket på plats i staden

Makarna Gunnar och Ellen Eklund finns nu för alltid på plats i Esplanaden i Mariehamn, mitt i den verklighet de förändrade tack vare sina
Läs mer »