Viking väljer Wärtsiläteknik

I dag blev det klart. Viking Line väljer Wärtsiläteknik ombord på det nybygge som rederiet börjar bygga nästa höst i Kina, på Xiamen Shipbuilding Industry. Finländska Wärtsiläkoncernen levererar sex stycken Wärtsilä DF (Dual Fuel) 31:or, navigationssystem och ett brett spektrum av andra produkter och system till fartyget som siktar på att bli världens mest miljövänliga bil- och passagerarfartyg. Viking Line har dessutom option på ytterligare ett fartyg.

Maskinerna som huvudsakligen ska köras på LNG står för framdrivning och övrig kraft till fartyget. Dieselversionen av 31:orna har av Guinness World Revords redan utnämnts till världens mest effektiva fyrtaktsmotor. Installationen på Viking Lines fartyg blir den första till på ett fartyg. Kombinationen av effektivitet, bränsleförbrukning och avgaser ska resultera i låga driftskostnader och ett minimalt miljöavtryck.

Wärtsilä levererar också bränsletankar (LNGPac), bogpropellrar, ballast-övervakning, navigationsutrustning och det nyligen lanserade SmartPredict, ett system som ska åstadkomma större säkerhet och effektivare manövrar genom att förutse framtida position, väder och andra förhållanden.

”När Viking Grace levererades år 2013 med Wärtsiläs Dual Fuel-maskiner, vilket gjorde fartyget till världens största RoPax-färja som gick på LNG, började en ny era inom färjtrafiken. Detta nya Viking-projekt är ytterligare en milstolpe då det är första gången Wärtsilä 31:orna installeras på ett fartyg. Båda fallen understryker värdet av den know how och teknologi vi erbjuder våra kunder”, säger Roger Holm, vd för Wärtsilä Marine Solutions.

”Värdet av att köra med Wärtsiläs LNG-drivna maskiner är etablerat tack vare Viking Grace. Dessutom erbjuder LNGPac-systemet den nödvändiga säkerhet och non-stop drift som krävs vilket gjorde att vi aldrig tvekade att använda Wärtsilä för detta projekt, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

/Jörgen Pettersson

Folgefonn gjordes autonom av Wärtsilä.

Tungviktsfajt om autonoma fartyg

Det råder ingen hejd just nu på nyheterna om hur sjöfarten ska förhålla sig till framtiden i allmänhet och särskilt obemannade och/eller
Läs mer »
RMS Carelie ex RMS Ruhrort.

Maskinhaveri för RMS Carelie

Till följd av ett maskinhaveri sent på söndagskvällen har Rederi Ab Nathalies (RABN) fartyg M/S RMS Carelie bogserats till Oskarshamn för
Läs mer »
RIF:s vd Tiina Tuurnala deltog i Breaking Waves i Helsingfors.

Shippingproffs möttes i Helsingfors

Sjöklustrets främsta proffs samlades i Helsingfors för Breaking Waves-konferensen i måndag
Läs mer »

Styrelse valdes för RIF

Rederierna i Finland rf höll sitt ordinarie höstmöte i torsdags och utsåg nya styrelsemedlemmar för 2019.
Läs mer »

Jansson ny vd för Mariehamns Hamn Ab

Mariehamns Hamn Ab har utsett civilingenjören Alef Jansson, 44, från Mariehamn till ny vd. Han tillträder den 18 februari nästa år.
Läs mer »

Vikingmärket på plats i staden

Makarna Gunnar och Ellen Eklund finns nu för alltid på plats i Esplanaden i Mariehamn, mitt i den verklighet de förändrade tack vare sina
Läs mer »