Viking tillbaka i försiktig trafik

Med beaktande av den finska regeringens beslut att successivt lätta på några av de coronarelaterade restriktionerna kommer Viking Line att från och med 1 juni, försiktigt, öppna upp passagerartrafiken. Mariehamns hamn är åter öppen som passagerarhamn. Det betyder att de så kallade picknick-kryssningarna kan återupptas och att resenärer erbjuds en dag i skärgården med avgång från Åbo. Platserna är begränsade på grund av rådande situation, så det är först till kvarn som gäller.  Fortsättningsvis bör resenärerna beakta de myndighetsrestriktioner som gäller och vi rekommenderar samtliga resenärer att inför resa bekanta sig med de direktiv som gäller.  

– Vi ser fram emot att få återuppta vår normala trafik med förhoppning att detta kan ske redan till sommarens högsäsong. Vi har satsat mycket på att göra resandet tryggt och säkert för våra resenärer. Enligt flera undersökningar lär semester i närområdet vara av stort intresse. Här kan vi stå till tjänst genom att erbjuda resor till våra destinationer och framför allt genom vår unika skärgård, som nu är som vackrast, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Fast all trafik är långt ifrån igång som vanligt. Viking Line förlänger trafikuppehållet för nöjeskryssaren Viking Cinderella till den 30 juni och meddelar samtidigt att även trafiken mellan Stockholm och Helsingfors står still till samma datum. Däremot erbjuder rederiet nödvändiga resor till Mariehamn och Åbo från Kapellskär och Stockholm med fartygen Rosella, Viking Grace och Amorella. Nödvändig trafik innefattar arbetsresor samt andra resor definierade av det finska Gränsbevakningsväsendet. Fem av Viking Lines sju fartyg trafikerar från och med den 1 juni mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar primärt gods, men från Sverige kan man göra nödvändiga resor till Åland och Åbo enligt den finska gränsbevakningens definitioner. 

– Vi tar emot ett begränsat antal resenärer per avgång och utbudet ombord är anpassat efter rådande coronarestriktioner för att alla ska kunna resa tryggt och säkert. Inga nöjeskryssningar tillåts utifrån UD:s avrådan om icke-nödvändiga utlandsresor och Folkhälsomyndighetens begränsning av folksamlingar och längre resor inom landet, men mellan fastlandet Finland och Åland kan man fortsatt resa normalt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Viking Lines trafik från och med den 1 juni 2020

Stockholm – Mariehamn – Åbo

  • Nödvändig persontrafik enligt finländska gränsbevakningens definitioner.

Kapellskär – Mariehamn

  • Nödvändig persontrafik enligt finländska gränsbevakningens definitioner.

Helsingfors – Tallinn

  • Persontrafik enligt finländska gränsbevakningens definitioner.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »