Viking Line har nyhet på gång!

I kväll kom Viking Line ut med en högintressant aptitretare. Den börsnoterade koncernen aviserar nyheter som ska berättas i morgon förmiddag ombord på Gabriella i Helsingfors. Vad det handlar om avslöjas inte men för bara någon vecka sedan berättade Ålands Sjöfart om långt framskridna planer på nybeställning(ar), möjligen från Kina. Så här lyder pressmeddelandet som är undertecknat av vd Jan Hanses:

INBJUDAN

Viking Line offentliggör en nyhet 23.11.2016 kl. 11:00 på M/S Gabriella. Samling i Skatuddens terminal den 23.11. kl. 10:45 intill incheckningsautomaterna. På programmet presstillställning + lunch.

Tillvägagångssättet tyder på att stora nyheter är att vänta då meddelandet skickades ut efter att börsen stängt. Skulle det handla om en nybeställning vore det såklart fantastiska nyheter för hela branschen!

Roro-jättar till nytt svenskt rederi

På ett rätt diskret vis har ett nytt svenskt rederi sett dagens ljus och lägger in en beställning på stora roro-fartyg i Kina.
Läs mer »
Foto: AVIC Weihai

WE Tech gör Stena miljövänligare

Morgondagens sjöfart måste vara renare än i dag och ett ständigt förnyelsearbete pågår inom världssjöfarten.
Läs mer »

Ansgar tar över M/S Alfågeln

Det blir vaktbyte kring driften av den åländska skärgårdstrafikens norra linje, mellan Hummelvik på Vårdö och Torsholma på Brändö.
Läs mer »

Ny strategi för sjöfartsforskning

Den 10 april lanserade Svensk Sjöfart en uppdaterad forskningsstrategi för 2019–2023.
Läs mer »

Skarp varning för IT-attacker

Den internationella sjöfarten är målet för avancerade IT-skurkar och shippingen borde ha högsta beredskap för en förestående cyberattack.
Läs mer »
Image: Seabourn

ABB säljer kraft till Seabourn

Kryssningsmarknaden tycks omättlig och fartygen blir bara fler och lyxigare.
Läs mer »